Ligile europene şi sindicatele jucătorilor atacă „abuzurile” calendaristice ale FIFA

Ligile europene şi sindicatele jucătorilor acuză FIFA de „abuz” în gestionarea calendarului internaţional. Conform Reuters, un sindicat al jucătorilor, împreună cu European Leagues şi LaLiga din Spania, au depus luni o plângere la autorităţile de reglementare antitrust din Uniunea Europeană.

Urmărește
48 afișări
Imaginea articolului Ligile europene şi sindicatele jucătorilor atacă „abuzurile” calendaristice ale FIFA

Ligile europene şi sindicatele jucătorilor atacă „abuzurile” calendaristice ale FIFA

Cluburile de elită sunt îngrijorate de impactul tot mai mare al unui calendar fotbalistic aglomerat asupra sănătăţii jucătorilor. Aceştia se confruntă cu oboseală, accidentări şi stres psihic, chiar dacă beneficiază de salarii substanţiale.

„Plângerea subliniază cum impunerea deciziilor FIFA reprezintă un abuz de poziţie dominantă şi încalcă legislaţia Uniunii Europene”, au declarat reclamanţii, reprezentanţi ai FIFPRO Europe, European Leagues şi LaLiga.

Un punct central al disputei este extinderea Cupei Mondiale a Cluburilor, care va include 32 de echipe în loc de 7 şi se va desfăşura în SUA timp de aproape o lună. Aceasta nu doar că va adăuga meciuri în calendar, dar ar putea întârzia şi turneele pre-sezon ale cluburilor.

Richard Masters, CEO al Premier League, a afirmat, citat de Reuters: „Se ajunge la un punct de cotitură. Feedback-ul pe care îl primim de la jucători este că se joacă prea mult fotbal şi că există o expansiune constantă”.

Preşedintele LaLiga, Javier Tebas, a criticat FIFA pentru că „acţionează doar în propriul interes, fără a lua în considerare daunele aduse întregului ecosistem fotbalistic”.

Căpitanul naţionalei Franţei, Kylian Mbappe, a adus un plus de greutate discuţiei printr-un videoclip difuzat la conferinţa de presă a celor trei organizaţii, spunând: „Când este prea mult, este prea mult”.

În ciuda acestor acuzaţii, FIFA susţine că acest calendar internaţional a fost aprobat de reprezentanţii tuturor continentelor, inclusiv Europa, după consultarea cu FIFPRO şi ligile.

Pe lângă extinderea Cupei Mondiale a Cluburilor, următoarea Cupă Mondială va avea 48 de echipe în loc de 32.

La începutul zilei de luni, FIFA a declarat că va începe negocierile cu părţile interesate ale sportului cu privire la sistemul de transferuri, după ce UE a decis că anumite părţi ale acestuia sunt ilegale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici