Lin Yu-ting cucereşte aurul la box pe fondul controversei legate de gen

Lin Yu-ting Lin, din Taipeiul Chinez, a învins-o pe poloneza Julia Szeremeta's prin decizie unanimă şi a cucerit aurul la box pe fondul controversei legate de gen, scrie NBC News.

Urmărește
1450 afișări
Imaginea articolului Lin Yu-ting cucereşte aurul la box pe fondul controversei legate de gen

Lin Yu-ting cucereşte aurul la box pe fondul controversei legate de gen

Lin Yu-ting a câştigat medalia de aur la categoria pană sâmbătă, învingând-o pe poloneza Julia Szeremeta şi scăpând de mai mult de o săptămână de acuzaţii false că nu ar trebui să lupte împotriva femeilor.

Lin a câştigat prin decizie unanimă pe stadionul Roland-Garros, cei cinci judecători acordând 10-9 în toate cele trei runde luptătoarei care reprezintă Taipeiul Chinez.

Medaliata cu aur are 1,75 m, iar adversara sa poloneză 1,75 m, însă diferenţa părea să fie mai mare în viaţa reală, Lin lovind în jos şi fiind rareori ameninţată.

Luptătoarea a declarat că controversa de gen a fost prezentă rar în mintea ei, concentrându-se pe pregătire.

„Ca atlet de elită, în timpul competiţiei este important să mă deconectez de la social media şi să mă concentrez”, a declarat ea reporterilor după meci. „Unele dintre zgomote şi unele dintre articolele de ştiri, bineînţeles că am auzit unele dintre informaţii prin intermediul antrenorului meu, dar nu am acordat prea multă atenţie la asta”.

Antrenorul lui Lin, Tseng Tzu-chiang, a trecut la un atac sarcastic la adresa lui J.K. Rowling şi i-a mulţumit autoarei „Harry Potter” pentru că a pus în lumină Taiwanul şi pe luptătorul său.

Rowling a atras, de ani de zile, critici pentru comentariile sale care înjosesc comunitatea trans.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
lin yu ting,
aur,
box

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici