- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (18.12.2022, 22:38)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lionel Messi, pus să poarte bisht-ul tradiţional arab în timp ce a ridicat Cupa Mondială
Căpitanul Argentinei, Lionel Messi, a ridicat Cupa Mondială într-un bisht negru - o mantie tradiţională pentru bărbaţi în lumea arabă - fiind rugat să îmbrace acest articol de îmbrăcăminte înainte de a i se înmâna trofeul cuvenit câştigării Cupei Mondiale.
Urmărește
1329 afișări
Argentinianul şi-a condus echipa la o victorie dramatică la penalty-uri, după o remiză surprinzătoare, 3-3 cu Franţa, pe stadionul Lusail Iconic din Doha.
În timp ce jucătorul de 35 de ani aştepta să primească trofeul, emirul Qatarului, Tamim bin Hamad Al Thani, i-a oferit lui Messi un bisht asemănător cu cel pe care îl purta, semn al recunoştinţei familiei regale faţă de câştigător.
Messi a părut la început nedumerit, dar a îmbrăcat haina, înainte de a lua trofeul şi de a merge să îl ridice alături de coechipierii săi. Acest gest a făcut ca tricoul echipei naţionale a Argentinei să fi fost parţial acoperit atunci când a ridicat trofeul în faţa miliardelor de spectatori.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Messi a renunţat la bisht la scurt timp după aceea şi a continuat să poarte un tricou al Argentinei cu trei stele inscrpţionate pe el, semn că ţara sa a câştigat acum trei Cupe Mondiale.
Incidentul a avut loc la scurt timp după ce portarul argentinian Emiliano Martinez a stârnit controverse, sărbătorindu-şi premiul Mănuşa de Aur cu un gest obscen. Portarul de la Aston Villa a ţinut trofeul, o mână gigantică placată cu aur, în zona inghinalilor.
Este puţin probabil ca incidentul să eclipseze strălucirea reuşitei lui Messi, care a câştigat în sfârşit Cupa Mondială pentru a-şi consolida statutul de cel mai mare jucător al lumii din toate timpurile. Messi a marcat golul de deschidere din penalty şi Argentina a dublat avantajul la 2-0, înainte ca Kylian Mbappe să înscrie de două ori în 97 de secunde pentru a trimite meciul în prelungiri.
Messi părea să fi câştigat meciul cu un gol din apropiere în a doua repriză de prelungiri, înainte ca Mbappe să trimită meciul la penaltiuri, marcând din lovitură de pedeapsă şi devenind doar al doilea fotbalist din istorie care reuşeşte un hat-trick în finala Cupei Mondiale.
Martinez a fost însă eroul Argentinei, apărând execuţia lui Kingsley Coman, înainte ca Aurelien Tchouameni să tragă pe lângă poartă, iar Argentina să câştige titlul la loviturile de departajare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: A căzut cortina peste Cupa Mondială din Qatar
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe