- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Lista echipelor care nu au voie să promoveze timp de trei ani
Divizionarele secunde UTA (seria I) şi Viitorul Constanţa (seria a II-a) se află printre cluburile care nu au voie să promoveze timp de trei sezoane într-o ligă superioară, ca urmare a aplicării prevederilor articolului 5 bis din ROAF, aprobat, joi, de Comitetul de Urgenţă al FRF, informează frf.ro.
Lista echipelor care nu au voie să promoveze timp de trei ani (Imagine: Mircea Rosca/Arhiva Mediafax Foto)
FRF susţine că în urma aplicării articolului respectiv, cluburile care au efectuat operaţiuni juridice începând cu anul 2008 intră sub incidenţa prevederilor regulamentare, neavând dreptul de promovare într-o categorie competiţională superioară pentru o perioadă de trei ani din momentul afilierii clubului respectiv la FRF.
UTA ocupă, după disputarea turului Ligii a II-a, seria I, locul cinci, cu 24 de puncte, la patru puncte de ultima poziţie promovabilă, ocupată de Petrolul Ploieşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Viitorul Constanţa se află pe locul cinci, cu 24 de puncte, la 10 puncte de Săgeata Năvodari, ocupanta poziţiei secunde în seria a II-a a Ligii a II-a.
Cluburile care nu au voie să promoveze timp de trei ani sunt:
-
SC FC UTA SA - afiliat în 2010,
-
SC FC Silvania SA - afiliat în 2008,
-
SC FC Viitorul Constanţa SA - afiliat în 2009,
-
FCM Oneşti - afiliat în 2010,
-
SC FC Voluntari SA - afiliat în 2010,
-
AS CS Buftea - afiliat în 2010,
-
CS Baloteşti - afiliat în 2010,
-
FC Chindia Târgovişte - afiliat în 2010,
-
AFC Filipeştii de Pădure - afiliat în 2010,
-
SC FC Drobeta SA - afiliat în 2010,
-
SC Sport Club FC Piatra Olt SA - afiliat în 2010,
-
FC Hunedoara - afiliat în 2010,
-
CS FC Maramureş Universitar Baia Mare - afiliat în 2010,
-
CS FCM Alexandria - afiliat în 2009,
-
CS Sportul Vişina Nouă - afiliat în 2009,
-
CS Argeşul Mihăileşti 2009 - afiliat în 2009,
-
AFC Odorheiul Secuiesc - afiliat în 2009,
-
CS Minerul Motru 2008 - afiliat în 2009,
-
FCM Avântul Reghin - afiliat în 2009,
-
Sport Club Municipal - Petrotub Roman - afiliat în 2009,
-
CSM Paşcani - afiliat în 2009.
"Cluburile care consideră că operaţiunile juridice efectuate nu au fost determinate de scopul obţinerii unui drept de participare în competiţiile organizate de FRF prin eludarea principiului meritului sportiv se pot adresa organismelor jurisdicţionale prevăzute în alin. 4 al art. 5 bis din Regulamentul de Organizare a Activităţiii Fotbalistice", se mai arată pe site-ul oficial al FRF.
Comitetul de Urgenţă al FRF a introdus un nou articol în ROAF, prin care se interzic schimbarea sediului unui club, schimbarea denumirii sau cesiunea de acţiuni între diferite grupări, divizarea sau comasarea unui club, schimbarea acţionariatului în vederea promovării sau obţinerii licenţei.
Potrivit site-ului FRF, articolul 5 bis, "Integritatea competiţiilor, Principiile de promovare şi retrogradare", care a intrat deja în vigoare, prevede, printre altele, următoarele:
"(...) 3. Modificarea formei juridice sau a structurii unui club pentru a facilita calificarea pe merit sportiv sau/şi primirea unei licenţe pentru campionatul unei ligi naţionale, în detrimentul integrităţii sportive a unei competiţii, este interzisă. Aceasta include, de exemplu: schimbarea sediului, schimbarea denumirii sau cesiunea de acţiuni între diferite cluburi, precum şi divizarea sau comasarea unui club, schimbarea acţionariatului. (...) 5. Pentru încălcarea dispoziţiilor alin. 3, cluburile respective vor fi sancţionate cu interzicerea dreptului de promovare într-o categorie superioară pentru 3 ani competiţionali".
Constatarea abaterilor de la principiile de promovare şi retrogradare, precum şi soluţionarea eventualelor litigii sunt de competenţa Comisiei de Disciplină a FRF, iar hotărârea acesteia va putea fi atacată cu recurs la Comisia de Recurs a FRF.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO