- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Loteria Română a câştigat procesul cu FRF deoarece există diferenţă între "pariu" şi "pronostic"
Curtea de Apel Bucureşti arată în motivarea sentinţei prin care dat câştig de cauză Loteriei Române în procesul cu Federaţia Română de Fotbal (FRF) că Legea educaţiei fizice şi a sportului prevede că loteria trebuie să plătească procent din încasările în urma pronosticurilor, şi nu a pariurilor.
Loteria Română a câştigat procesul cu FRF deoarece există diferenţă între "pariuri" şi "pronos" (Imagine: Mediafax Foto)
În 13 octombrie, Loteria Naţională a câştigat procesul de la Curtea de Apel Bucureşti deschis Federaţiei Române de Fotbal (FRF), care ceruse plata sumei de 20 la sută din încasările pronosticurilor sportive în valoare de cinci milioane de euro.
Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul declarat de Loteria Naţională şi a respins ca neîntemeiată cererea FRF de plată a datoriei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Ciolacu, despre campania de pe TikTok a lui Georgescu: Sursa de finanţare este de urmărit
-
NATO adoptă rezoluţia prin care cere ca Ucraina să fie dotată cu rachete de croazieră
-
Mişcare seismică de la Budapesta: Viktor Orban vrea să crească salariului minim cu 40% în Ungaria
În motivarea deciziei, magistraţii arată că au schimbat sentinţa Tribunalului Bucureşti deoarece a interpretat că, în baza Legii educaţiei fizice şi sportului, Loteria Naţională ar trebui să plătească cotă din încasările obţinute în urma pronosticurilor sportive, şi nu din pariuri.
Potrivit judecătorilor CAB, Loteria trebuie să plătească cinci la sută din valoarea pronosticurilor, apreciind că între termenii de pariu şi pronostic se face distincţie clară în lege.
Tribunalul Bucureşti a admis, în decembrie 2007, acţiunea FRF în care cerea obligarea Companiei Naţionale Loteria Română să plătească federaţiei 20 la sută din încasările din pronosticurile sportive care se fac la casele de pariuri sau pronosticuri în domeniul fotbalului, invocând prevederile Legii 69/2000.
Instanţa a constatat că în baza Legii 69/2000 privind educaţia fizică şi sportul, una dintre sursele de venit ale federaţiilor sportive naţionale este procentul de 20 la sută din încasările realizate din pronosticuri, făcute în competiţii gen "Cupa României".
Legea invocată dă în sarcină Loteriei Naţionale obligaţia de a plăti anual FRF 20 la sută din încasările din pronosticuri făcute la jocurile de noroc de competiţii de fotbal internaţionale sau "Cupa României".
De altfel, pentru anii 2003-2005, între cele două părţi s-au încheiat mai multe convenţii, Loteria Română onorându-şi obligaţiile contractuale şi achitând suma de 1.475.000 de lei.
Potrivit unui raport de expertiză din dosar, suma de 20 la sută din încasările din jocurile de Pronosport (inclusiv Prono-S) şi Pariloto (Fotbal şi Fotbal Plus) pentru anii 2003-2005 se ridică la peste 18.000.000 de lei, din care 2.695.119 de la Pronosport şi 15.920.000 de la Pariloto.
Astfel, după ce Loteria a plătit suma de 1.475.000 de lei, reprezentând procentul din încasările la jocul Pronosport, FRF mai avea de încasat 17.140.125 de lei, din care 1.220.120 pentru jocul Pronosport, notează raportul de expertiză contabilă.
Pentru neplata sumei datorate, FRF a dat în judecată, în 26 mai 2006, Loteria Naţională.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1007. Pentagon: Nu există indicii că trupele nord-coreene se deplasează în Ucraina / Medvedev avertizează Occidentul că staţionarea de arme nucleare în Ucraina reprezintă un atac la adresa Rusiei
-
astăzi, 14:39
Preşedintele COP29 dă vina pe ţările bogate pentru acordul „imperfect” privind schimbările climatice