Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie

Pugilistul clubului Interbox, Lucian Bute, şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins, sâmbătă dimineaţă, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy.

Urmărește
45 afișări
Imaginea articolului Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie

Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie (Sursa: Mediafax Foto)

În meciul cu Joppy (39-4-2, 30 KO), Bute (22-0-0, 18 KO) şi-a pus pentru prima dată în joc centura mondială cucerită în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a, pe americanul Alejandro Berrio.

Lucian Bute a dominat meciul cu William Joppy. Românul l-a trimis la podea pe american pentru prima dată la finalul reprizei a noua, printr-un upercut de stânga. Meciul a fost câştigat de Bute în repriza a zecea, când Joppy a fost din nou trimis la podea şi numărat de arbitru, românul fiind declarat învingător prin KO tehnic.

"Am demonstrat lumii întregi că merit să fiu campion. Mulţumesc românilor care au fost alături de mine. Dedic această victorie tuturor femeilor, cu ocazia zilei de 1 martie", a declarat Lucian Bute, pentru Radio România Actualităţi, imediat după încheierea meciului.

Lucian Bute, care a împlinit, joi, 28 de ani, este al treilea pugilist român campion mondial la box profesionist, după Mihai Leu şi Leonard Doroftei. Leu a devenit campion mondial la categoria semimijlocie, versiunea WBO, după ce l-a învins, în 22 februarie în 1997, pe panamezul Santiago Samaniego, în timp ce Doroftei a cucerit, în 5 ianuarie 2002, titlul de campion mondial la categoria semiuşoară a versiunii WBA, învingându-l la puncte pe argentinianul Raul Horacio Balbi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici