Luis de la Fuente scrie istorie. E primul antrenor care câştigă Euro la trei categorii de vârstă diferite

Luis de la Fuente a intrat în istoria fotbalului spaniol şi mondial devenind primul antrenor care câştigă Campionatul European la trei categorii de vârstă diferite - U19 în 2015, U21 în 2019 şi anul acesta cu echipa naţională de seniori, la Euro 2024.

Urmărește
494 afișări
Imaginea articolului Luis de la Fuente scrie istorie. E primul antrenor care câştigă Euro la trei categorii de vârstă diferite

Doi jucători care au făcut parte din călătoria lui La Fuente la toate cele trei nivele, câştigând la rândul lor cele trei trofee, sunt portarul Unai Simón şi mijlocaşul Mikel Merino.

Succesul lui Fuente la nivelurile de tineret i-a deschis calea pentru numirea ca antrenor al echipei naţionale de seniori în 2022. Sub îndrumarea sa, Spania a navigat printr-o campanie dificilă la Euro 2024, învingând adversari duri precum Italia, Germania, Franţa şi Anglia, patru campioane mondiale, pentru a câştiga finala.

În meciul pentru titlu, Spania a ieşit învingătoare cu scorul de 2-1 în faţa Angliei, consacrându-l pe Fuente drept erou naţional

Performanţa lui Fuente de a câştiga Euro la trei categorii de vârstă diferite este o realizare remarcabilă care îi consolidează statutul de unul dintre cei mai realizaţi antrenori din istoria fotbalului spaniol.

În 2015, acest câştiga cu Spania Under 19 campionatul european din Grecia, în finala cu Rusia, câştigată cu 2-0, datorită golurilor lui Mayoral şi Nahuel.

În 2019, cu acelaşi La Fuente a timonă, Spania devenea campioană europeană la ediţia din Italia, cea în care şi tricolorii mici ai României câştigau o grupă cu Anglia, Franţa şi Croaţia şi părăseau competiţia învinşi de Germania.

Atunci, Spania s-a impus cu 2-1 în faţa Germaniei, la Udine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici