Luptătorii ruşi refuză invitaţia de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris

Luptătorii ruşi care au primit permisiunea de a participa la Jocurile Olimpice din această vară au respins invitaţia, a declarat sâmbătă Federaţia Rusă de Lupte.

Urmărește
1489 afișări
Imaginea articolului Luptătorii ruşi refuză invitaţia de a participa la Jocurile Olimpice de la Paris

După ce iniţial i-a fost interzisă participarea la Jocurile Olimpice din cauza ofensivei militare asupra Ucrainei, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a luat măsuri pentru a permite unui număr mic de sportivi ruşi să participe sub steag neutru, dacă îndeplinesc condiţiile.

Dar Federaţia Rusă de Lupte a declarat sâmbătă că 10 luptători care erau eligibili pentru Paris 2024 vor boicota Jocurile în semn de protest faţă de CIO, potrivit agenţiilor AP şi AFP.

"Nu acceptăm principiul de selecţie nesportiv care a ghidat Comitetul Internaţional Olimpic în formarea listei de sportivi eligibili, al cărui scop este de a submina principiul unităţii echipei noastre", a transmis federaţia într-un comunicat.

Comitetul executiv al federaţiei, antrenorii şi luptătorii "au ajuns la decizia unanimă de a refuza să participe la Jocurile Olimpice".

Sportivii ruşi care speră să concureze la Paris trebuie să demonstreze că nu susţin ofensiva militară a Rusiei asupra Ucrainei şi că nu au legături cu forţele armate ale ţării. Cei admişi vor trebui să concureze sub steag neutru şi vor fi excluşi de la toate probele pe echipe, precum şi de la ceremonia de deschidere. Oficialii ruşi au criticat în repetate rânduri politica CIO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici