Mai multe drumuri de frontieră vor fi închise în timpul meciului dintre Franţa şi Belgia

Drumurile care leagă Franţa de Belgia vor fi închise luni, în timpul meciului din optimile de finală dintre cele două naţiuni de la Euro, au anunţat zece primari ai comunelor de frontieră, care doresc să "prevină eventuale aglomerări", relatează L'Equipe.

577 afișări
Imaginea articolului Mai multe drumuri de frontieră vor fi închise în timpul meciului dintre Franţa şi Belgia

Mai multe drumuri de frontieră vor fi închise în timpul meciului dintre Franţa şi Belgia

Zona din jurul frontierei franco-belgiene este în alertă. Pentru a „preveni posibilele aglomerări", potrivit a zece primari de comune de frontieră, drumurile vor fi închise luni, în timpul meciului dintre cele două echipe, din optimi de finală ale Euro (ora 19.00).

„Blocaje sau filtre rutiere vor fi organizate la diferitele puncte de trecere a frontierei, începând de luni la ora 16.00 (ora locală)", adică cu două ore înainte de începerea meciului, au precizat cei zece primari, doi belgieni şi opt francezi, într-un comunicat comun. Acestea vor fi ridicate doar "în timpul nopţii, dacă contextul o permite", se mai scrie.

Cu toate acestea, trei poduri vor rămâne deschise în acest perimetru, a precizat oraşul Comines pe Facebook. Această măsură se explică prin „precedentul din 2018" când, la finalul semifinalei Cupei Mondiale câştigate de Franţa în faţa Diavolilor Roşii (1-0), „podul din Comines a fost invadat şi au avut loc aglomerări", a declarat, citat de L'Equipe, primarul comunei franceze, Eric Vanstaen.

„Nu vrem să mai trecem prin asta", adaugă el, temându-se că, „stimulaţi de alcool", unii suporteri „vor să meargă să-i necăjească" pe vecinii lor de dincolo de graniţă. Un sentiment de răzbunare îi animă pe diavolii roşii de la această înfrângere, care i-a supărat profund şi durabil.

Comunele vizate, printre care şi Armentières (25.000 de locuitori), acoperă frontiera pe o lungime de aproximativ douăzeci de kilometri, pe porţiunea în care aceasta este trasată de râul Lys, la nord-vest de metropola Lille. „Interdicţii de adunări publice vor fi impuse pentru a preveni şi reprima adunările ostile", au declarat aleşii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici