Manchester City este pentru prima dată în fruntea Deloitte Money League

Manchester City a ocupat pentru prima dată primul loc în topul Deloitte Football Money League, fiind clubul cu cele mai mari venituri din lume, într-un sezon 2020-21 afectat de pandemia COVID-19, relatează Reuters.

Urmărește
490 afișări
Imaginea articolului Manchester City este pentru prima dată în fruntea Deloitte Money League

Manchester City este pentru prima dată în fruntea Deloitte Money League

Liderul precedent, Barcelona, a coborât pe locul patru în cea de-a 25-a ediţie a clasamentului, cea mai slabă poziţie a clubului spaniol din 2013-2014.

City, deţinută de Abu Dhabi, cu venituri de 644,9 milioane de euro (710,81 milioane de dolari) şi o serie de sponsori apropiaţi de proprietari, a urcat şase locuri.

Campioana din Premier League şi actualul lider este doar al patrulea club care ajunge în fruntea clasamentului Money League, după Barcelona, Real Madrid şi Manchester United.

Real Madrid (640,7 milioane de euro) se află pe locul al doilea, iar Bayern Munchen (611,4 milioane) pe al treilea. Manchester United a ocupat locul cinci, cel mai mic de până acum, Paris St Germain locul şase şi Liverpool locul şapte.

Campioana Europei, Chelsea, acum scoasă la vânzare şi cu sancţiuni impuse miliardarului rus Roman Abramovici, în urma invaziei Rusiei în Ucraina, a ocupat locul opt.

Unsprezece dintre primele 20 de cluburi din top sunt din Premier League, cea mai mare proporţie din istorie, Wolverhampton Wanderers intrând pentru prima dată pe locul 17.

„Impactul COVID-19 este dur, lipsa fanilor de pe stadioane cauzând, fără surpriză, cele mai mici venituri din meciuri din cei 25 de ani de la publicare", se arată în raport.

„Veniturile din difuzare sunt la un nivel record ca urmare a amânărilor în distribuţii legate de întârzierea sezonului 2019/20".

Raportul a precizat că cluburile din Money League au ratat venituri de peste două miliarde de euro de la mijlocul sezonului 2019/20 până la sfârşitul sezonului 2020/21, ducând veniturile la nivelurile de acum aproape cinci ani.

„Privind în perspectivă la Money League 2023, care acoperă sezonul 2021/22, ne aşteptăm ca veniturile cluburilor din Liga Banilor să atingă niveluri record, pe măsură ce îşi revin din efectele pandemiei şi se îndreaptă spre venituri colective de 10 miliarde de euro", a adăugat raportul.

Între timp, valorile drepturilor de difuzare din Premier League ar urma să se îndepărteze şi mai mult de celelalte "cinci mari" ligi europene începând cu 2022-23.

Pentru prima dată, toate cluburile din Money League au şi o echipă feminină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici