MApN consideră că acţiunile privind gestionarea mărcii Steaua Bucureşti au fost conforme legii

Corpul de Control şi Inspecţie al Ministerului Apărării Naţionale a finalizat verificările cu privire la modul în care a fost gestionată revenirea în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei (CSA) a mărcii „Steaua Bucureşti” şi apreciază că acţiunile s-au desfăşurat în concordanţă cu legea.

Urmărește
302 afișări
Imaginea articolului MApN consideră că acţiunile privind gestionarea mărcii Steaua Bucureşti au fost conforme legii

MApN consideră că acţiunile privind gestionarea mărcii Steaua Bucureşti au fost conform legii

MApN mai precizează că au fost urmaţi paşii corespunzători pentru înscrierea unei echipe de fotbal în liga a IV-a, astfel încât eventuala promovare în Liga 1 să coincidă cu finalizarea lucrărilor de modernizare a stadionului Ghencea.

Redăm în integralitate comunicatul remis MEDIAFAX:

"Corpul de Control şi Inspecţie a finalizat verificările dispuse de ministrul Apărării Naţionale cu privire la modul în care a fost gestionată situaţia generată de revenirea în patrimoniul Clubului Sportiv al Armatei (CSA) a mărcii „Steaua Bucureşti”.

Referitor la măsurile administrative subsumate obligaţiei de punere în aplicare a Deciziei civile nr. 3425, a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Corpul de control a constatat faptul că la nivelul CSA “Steaua Bucureşti” măsurile luate (atât cele referitoare la recuperarea prejudiciului, cât şi cele privind valorificarea mărcii) au fost în concordanţă cu obligaţiile legale ce revin oricărui administrator de bunuri publice patrimoniale.

În privinţa valorificării mărcii revenite în patrimoniul clubului prin stabilirea, negocierea şi încasarea unor taxe de licenţă, Corpul de Control a reţinut motivarea obiectivă a conducerii CSA, conform căreia timpul necesar desfăşurării procedurilor de implementare a acestei soluţii ar fi putut excede intervalul de cinci ani de protecţie a mărcii permis de lege. Ca atare, în vederea păstrării mărcii “Steaua Bucureşti” în patrimoniul CSA, a fost reţinută ca legală şi obiectiv justificată soluţia alternativă de valorificare a acesteia prin înscrierea unei echipe de fotbal în liga a IV-a, care să promoveze, prin merit sportiv, în ligile superioare, astfel încât promovarea în Liga I să coincidă cu finalizarea lucrărilor de modernizare a stadionului Ghencea.

S-a constatat, de asemenea, că, atât în demersurile de ordin juridic întreprinse până la acest moment în vederea valorificării mărcii, cât şi cu privire la paşii de urmat în viitoarele termene ale proceselor în care este parte, Clubul a beneficiat şi beneficiază de consilierea de specialitate a Direcţiei pentru Relaţia cu Parlamentul şi asistenţă juridică, nefiind identificate situaţii de obstrucţionare a activităţii juristului CSA în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, privind activitatea de reprezentare procesuală.

În ceea ce priveşte declaraţiile în mass media ale consilierului juridic al clubului, locotenent-colonel Florin-Costel Talpan, raportul reţine faptul că acesta nu a fost mandatat să exprime poziţiile oficiale ale CSA Steaua sau MApN.

Ministrul Apărării Naţionale a dispus conducerii CSA “Steaua Bucureşti” măsuri urgente de reorganizare a activităţii structurii de informare şi relaţii publice a CSA, în vederea asigurării unui proces de comunicare coerentă, unitară şi eficientă pentru toate domeniile de activitate ale clubului. În acest sens, clubul va completa, în perioada următoare, prin concurs, schema de personal a structurii de comunicare şi va desemna un purtător de cuvânt care să asigure, într-un mod unitar şi coordonat, relaţia cu reprezentanţii mass-media.

Printre propunerile înaintate conducerii MApN, cu privire la problematica verificărilor, sunt incluse adoptarea unor măsuri ferme în vederea asigurării unui climat optim de organizare şi desfăşurare a activităţilor în cadrul clubului şi o evaluare periodică a stadiului de îndeplinire a măsurilor întreprinse privind gestionarea situaţiei generate de revenirea în patrimoniul CSA a mărcii Steaua Bucureşti."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici