Mărgăritescu, ajuns la Serviciul Furturi Auto: Nu am nicio legătură

Mijlocaşul dinamovist Andrei Mărgăritescu, aflat în atenţia procurorilor pentru o presupusă implicare într-un caz de furturi de maşini, a ajuns însoţit de poliţişti la Serviciul Furturi Auto şi a declarat că nu are nicio legătură cu acesta caz.

Urmărește
9 afișări

"Nu am nicio legătură", a spus Mărgăritescu înainte de a intra în sediul Serviciului Furturi Auto din Capitală

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că procurorii vor doar audierea lui Andrei Mărgăritescu, nepunându-se problema la acest moment de luarea vreunei măsuri preventive.

În caz de urgenţă, anchetatorii pot emite mandate de aducere a celor vizaţi într-o afacere judiciară.

Astfel, Parchetul Capitalei a dispus aducerea lui Andrei Mărgăritescu şi a fostului portar Cristian Munteanu, ambii utilizând un autoturism Audi A8, care figurează în acte ca fiind furat.

Modul în care a fost procurat acest autoturism a condus la identificarea unei reţele de furturi de maşini de lux.

Andrei Mărgăritescu, pentru că nu a fost găsit de anchetatori la descinderile dispuse marţi dimineaţa, a fost ridicat de pe Aeroportul Otopeni, în jurul orei 17.15, unde urma să se îmbarce cu coechipierii într-o cursă către Cluj-Napoca.

Surse judiciare au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucureşti au emis mandate de aducere pe numele lui Cristi Munteanu, fost portar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, şi pe numele unui alt fotbalist, Andrei Mărgăritescu, în dosarul de furturi auto de lux, în care marţi dimineaţă au avut loc opt percheziţii domiciliare.

Potrivit surselor citate, cei doi sportivi ar fi cumpărat maşini furate de la membrii grupării vizate de anchetatorii bucureşteni. Aceleaşi surse arată că fotbalişti nu au deocamdată nicio calitate procesuală, în sensul că nu s-a stabilit încă dacă vor şi puşi sub învinuire sau dacă vor rămâne martori în dosar.

Anchetatorii verifică dacă sportivi aveau cunoştinţă la momentul cumpărării autoturismelor că acestea provin ca urmare a unei infracţiuni, respectiv cea de furt. Dacă se va dovedi că aceştia ştiau la momentul achiziţionării că maşinile erau furate, ei riscă să fie puşi sub învinuire, dacă nu aveau cunoştinţă despre furturi, ei vor rămâne martori în dosar.

Unsprezece persoane au fost duse la audieri, marţi dimineaţă, la Serviciul Furturi Auto din Poliţia Capitalei, în urma a opt percheziţii vizând destructurarea unei reţele specializate în furturi de maşini de lux.

Poliţiştii bucureşteni, coordonaţi de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti, au făcut opt percheziţii în Capitală, pentru a pune în executare 18 mandate de aducere, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Diana Sarca.

Concret, pe numele a 18 persoane pe care anchetatorii vroiau să le audieze s-au emis mandate pentru a fi aduse de poliţişti. Astfel, 11 au fost duse, pentru audieri, la sediul Serviciului Furturi Auto.

În ceea ce priveşte modul de operare a membrilor reţelei, aceştia furau maşinile din străinătate şi le vindeau în România sau declarau fals că maşina luată în leasing le-a fost furată, obţineau asigurarea şi revindeau autoturismul.

(Serviciul FOTO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţii imagini)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici