- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (05.07.2013, 19:24)
- Marius Ţone
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mărginean: Dacă Duru nu îşi dă demisia până mâine, vom solicita oficial la FRF demiterea lui
Preşedintele clubului Universitatea Cluj, Ioan Mărginean, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că dacă directorul administraţiei de licenţiere a FRF, Viorel Duru, nu îşi va da demisia până sâmbătă, când are loc şedinţa Comitetului Executiv al FRF, va solicita oficial demiterea acestuia.
Urmărește
154 afișări
Mărginean: Dacă Duru nu îşi dă demisia până mâine, vom solicita oficial la FRF demiterea lui (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)
"Ceea ce am păţit eu cu domnul Duru nu doresc absolut nimănui. Omul ăla ne-a umilit, pe noi şi pe cei de la Rapid, în ultimul hal la comisiile de licenţiere. Şi totul fără să greşim cu nimic, pentru că noi nu am făcut nicio găinărie, absolut nimic. Nu se poate aşa ceva. Eu mizez pe onoarea lui că îşi va da demisia din funcţie. Dacă nu îşi dă demisia până mâine la Comitetul Executiv atunci Universitatea Cluj, ca membru afiliat cu drepturi depline, vom solicita demiterea lui", a spus Mărginean.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
El a explicat însă că Viorel Duru nu este singurul vinovat pentru refuzul nejustificat de a acorda licenţa clubului Universitatea Cluj, aflat în insolvenţă.
"Problema e că Duru nu este singurul vinovat. În acele comisii sunt oameni care sunt plătiţi şi nu şi-au făcut treaba, asta este problema. Iar TAS a decis că ei au greşit. Toţi au greşit. Păi la cele comisii noi nici măcar nu eram lăsaţi să vorbim. Domnul Duru ne întrerupea mereu când vroiam să zicem ceva. Mi s-a părut ciudat, pentru că noi am respectat legea insolvenţei din România şi dânsul nici măcar nu ne lăsa să vorbim. Mâine mă duc la Bucureşti, la FRF, la Comitetul Executiv, şi voi cere ca în ceasul al doisprezecelea să se facă o analiză, să vedem pe ce bază ne-au refuzat dosarul. Dânşii nu trebuiau decât să ne dea licenţa sub rezerva aducerii planului de reorganizare după aprobarea lui de tribunal. Pentru că termenele acelea nu le stabilim noi, ci tribunalul", a menţionat oficialul clujean.
La 1 iunie, în cadrul Adunării Generale a FRF, Ioan Mărginean a avut un conflict verbal cu Viorel Duru, iar Mircea Sandu a intervenit şi i-a promis oficialului ardelean că îl va demite pe directorul de licenţiere dacă Universitatea Cluj câştigă la TAS.
"Sunt de acord că domnul Duru este un tip dur şi chiar că uneori îşi depăşeşte atribuţiile. Trebuie să îi atrag atenţia şi voi avea în acest sens o discuţie cu dânsul, iar dacă Universitatea Cluj va avea câştig de cauză la TAS, acest lucru va reprezenta şi încetarea raporturilor de muncă dintre FRF şi domnul Duru", spunea Sandu la 1 iunie.
Referitor la această promisiune, Ioan Mărginean a afirmat că Mircea Sandu îşi va respecta cuvântul, pentru că nu degeaba are porecla "Naşul".
"În Adunarea Generală de atunci Mircea Sandu mi-a promis că îl demite. Şi eu cred că aşa se va întâmpla. Preşedintelui nostru nu degeaba i se spune «Naşul», asta înseamnă că e bărbat şi dacă a făcut o promisiune se ţine de ea", a afirmat Mărginean.
Preşedintele grupării Universitatea Cluj nu a dorit să se pronunţe dacă FC Rapid, club în insolvenţă, căruia nu i s-a acordat licenţa, ar trebui să joace în viitorul sezon în Liga I.
"Eu acum ce să spun, deocamdată mă bucur că am scăpat noi şi că nu voi fi acuzat că am bagat în groapă Universitatea Cluj. Nu cunosc în amănunt dosarul Rapidului şi nu vreau să vorbesc", a spus oficialul ardelean.
El a adăugat însă că Viorel Duru ar trebui să plece din ţară dacă suporterii rapidişti ar afla tratamentul la care a fost supus preşedintele CA Ion Taban, administratorul judiciar, contabilul şi avocaţii grupării giuleştene de către directorul administraţiei de licenţiere.
"Omul ăla (n.r. - Viorel Duru) are ceva probleme, vă jur că Duru ar trebui să plece din ţară, îl mănâncă rapidiştii dacă află ce s-a întâmplat la comisiile de licenţiere. Ce a păţit domnul Taban, administratorul clubului, contabilul şi avocaţii... Nu se poate aşa ceva! Există înregistrări ale şedinţelor comisiilor. Dacă se fac publice vă cruciţi. Şi pentru ce? Până la urmă fotbalul nu se joacă în birouri. Şi să fim sinceri, domnul Duru nici nu are pregătirea necesară. E cam mare pălăria pentru dânsul", a precizat Mărginean.
Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat dreptate clubului Universitatea Cluj, care a contestat deciziile instanţelor Sistemului Naţional de Licenţiere al FRF, de a nu-i permite să evolueze în Liga I.
În acest moment, după decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în cazul clubului Universitatea Cluj, în Liga I sunt 17 echipe care îndeplinesc criteriile sportiv şi de licenţiere.
O decizie în ceea ce priveşte numărul echipelor care vor participa în sezonul viitor al Ligii I se va lua, sâmbătă, în cadrul Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal .
Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, susţine un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV. În această situaţie, membrii Comitetului Executiv trebuie să aleagă între respectarea criteriului financiar stabilit în manualul de licenţiere şi criteriul sportiv.
Cluburile Rapid şi Universitatea Cluj, aflate în insolvenţă, nu au primit licenţa pentru Liga I din partea Sistemului Naţional de Licenţiere din cadrul FRF, dar îndeplinesc criteriul sportiv, clasându-se la finalul sezonului trecut pe locurile 8, respectiv 12. Rapid nu s-a mai adresat TAS deoarece Tribunalul Bucureşti a amânat până în septembrie pronunţarea în ceea ce priveşte planul de reorganizare a societăţii care administrează clubul.
În schimb, grupările Concordia Chiajna şi CSMS Iaşi au primit licenţa, însă au retrogradat din punct de vedere sportiv, terminând ediţia trecută a Ligii I pe poziţiile 15, respectiv 17. Pe locul 16 s-a clasat CS Severin, echipă care nu a primit licenţa şi care a retrogradat în acelaşi timp, iar pe locul 18 a fost Gloria Bistriţa. Din liga a II-a au promovat patru echipe, toate având licenţă pentru primul eşalon.
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat, săptămâna trecută, că toate echipele care au retrogradat sportiv sau pe criteriul neîndeplinirii condiţiilor de licenţiere ar trebui să fie pregătite pentru a evolua în prima ligă sezonul următor. El a precizat că o comisie formată din angajaţi ai LPF şi FRF caută soluţii legale pentru rămânerea sistemului competiţional cu 18 echipe, până la şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 6 iulie.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Universitatea Cluj a primit licenţa la TAS
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe