- Home
- Sport
- (05.06.2019, 19:00)
- Gabriela Antoniu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Marius Tucă Show (Partea I). Mircea Lucescu: Hagi, cel mai influent jucător din istoria turcilor la câştigarea titlurilor
Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român, are numai cuvinte de laudă pentru Simona Halep şi Gică Hagi. Il Luce a dezvăluit la emisiunea „Marius Tucă Show” cine sunt antrenorii pe care îi apreciază şi cui datorează clasarea pe locul 2 în topul antrenorilor cu cele mai multe trofee din istoria fotbalului.
Urmărește
6591 afișări
Redăm principalele declaraţii ale lui Mircea Lucescu la emisiunea Marius Tucă Show:
Despre faptul că se menţine în formă: Cred că fotbalul e vinovat pentru toată această stare psihică, fizică, competiţiile în raportul cu oamenii.
Despre Simona Halep: De fiecare dată când pot mă uit la ea şi o admir într-adevăr. Ce a putut să facă pumnul acesta de om este incredibil (...) şi cât de greu este să te menţii, că a ajuns nu a fost mare problemă, dar e de câţiva ani acolo (...) e foarte greu şi mai ales acum au apărut o pleiadă de jucătoare tinere, din punct de vedere fizic super dotate, cărora trebuie să le facă faţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Despre dominaţia echipelor mari: Din cauza forţei financiare, echipele mari, echipele care câştigă titluri, sunt cele care au istorie, tradiţie, adică să câştigi titluri şi încrederea suporterilor (..) şi putere sportivă care e foarte importantă, adică accesul pe care îl ai la Comisiile Europene, la UEFA la FIFA.
Despre absenţa marilor jucători în echipele din Rusia: E foarte greu să suporţi iarna rusească, să faci transferele, voiajele de aproape 4-5 -6 ore, ajunge dimineaţa, e foarte greu pentru jucătorii mari să suporte astfel de condiţii.
Despre revenirea la conducerea unei echipe din Italia: Nu mai e timpul pentru mine, devine din ce în ce mai greu pentru un antrenor cu o anumită vârstă să stabilească un raport foarte amical, foarte apropriat de jucătorii foarte tineri. Diferenţa e prea mare în toată chestia asta şi atunci poţi să conduci, poţi să consiliezi, poţi să fi într-o postură în care să… tip Ferguson la Manchester
Despre situaţia din campionatul intern: E într-un moment critic pentru că a fost o perioadă în care s-a permis apariţia unor echipe fantomă şi au dispărut branduri importante, cei care aduceau tradiţia, aduceau spectatori, aduceau puterea economică, ar fi trebuit în momentul acela să intervină organizaţiile locale să susţină echipa
Despre Gică Hagi: Am avut o continuitate cu el, a debutat, adică a început cariera internaţională şi de mare nivel profesional cu mine şi a terminat-o cu mine. Deci a început la 18 ani cu mine echipa lui cu mine şi a terminat la 36 de ani la Galatasaray şi îmi pare atât de rău că nu a vrut să mai rămână.
Despre locul 2 în clasamentul antrenorilor cu cele mai multe trofee: Am urmărit cu interes antrenorii, de la fiecare cred că am luat câte ceva. Sunt recunoscător tuturor antrenorilor mei...şi de la (Pişti Kovacs) dezinvoltura lui şi modul în care privea lumea în general, avea o deschidere extraordinară, într-adevăr o deschidere mondială, europeană, mondială. Ştia să se comporte cu cel mai neînsemnat jucător şi să se comporte şi cu cel mai important jucător.
Despre greşelile din cariera sa: Greşeala iarăşi pe care am făcut-o a fost că imediat după Revoluţie m-am lăsat atras de primul om care m-a contactat, şi ăsta a fost Anconetani care a venit la meciurile noastre, ultimele meciuri disputate sub presiunea momentelor şi evenimentelor de la noi şi atunci ca să ies am plecat la Pisa, pe urmă m-am legat de Brescia, am stat prea mult poate şi acolo vreo cinci ani
Despre calităţile unui antrenor: Calităţile lui nu sunt doar să facă o echipă şi să o pună pe teren, ăsta e ultimul lucru care poate să fie, dar capacitatea lui de a analiza jocurile, a echipei lui, a echipei adverse, capacitatea lui de a interveni în momentul oportun, de a vedea cum ar putea să se desfăşoare jocul în continuare
Despre negocierile din Turcia: Eu m-am decis să iau o echipă şi să lucrez zilnic nu să aştept două-trei luni. Am vorbit cu preşedintele Federaţiei, ne-am pus de acord, am lăsat un antrenor ca să vină, am avut nişte discuţii foarte serioase şi cu Fenerbahce şi cu Besiktas şi pe urmă am văzut că lucrurile nu sunt aşa cum mi-aş fi dorit să fie şi atunci am renunţat, am zis mai stau, nu are niciun rost.
Despre ideea monitorizării jucătorilor: Eu m-am dus la Hunedoara şi am simţit nevoia să monitorizez jucătorii mei şi am luat doi copii dintr-o familie apropiată mie, băiat şi fată, şi i-am pus în tribună, şi i-am spus uite urmăreşte şi tu jucătorul ăsta, pentru că eu jucam, şi spune-mi şi mie cum aleargă, notează-ţi acolo pe foaie (...) am vorbit cu ei şi pe urmă şi-au adus zece copii care să facă asta. Stau în tribună şi urmăreau, centralizau şi pe urmă îmi dădeau mie. Aşa a început asta.
Cea de-a doua parte a emisiunii “Marius Tucă Show” va fi difuzată joi, pe MEDIAFAX şi Gandul.info.
Redăm integral prima parte a emisiunii:
Marius Tucă: Bun găsit oameni bun la o nouă emisiune „Marius Tucă Show” la Smart TV, am plăcerea ca să fie invitat în studioul nostru domnul Mircea Lucescu, bună dimineaţa, ora nu contează la care facem emisiunea, bine aţi venit. M-am uitat la o emisiune pe care am făcut-o cred că acum aproape 20 de ani, e şi o surpriză, o să vedeţi imagini de atunci, dar trebuie să recunosc că nu v-aţi schimbat foarte mult şi în dialogurile pe care le-am avut vă întrebam, apropo dacă vreţi să luaţi echipa naţională a României, ce nume că nu mai sunt tânăr că am şi eu o vârstă, nu spunem vârsta, dar trebuie să recunosc că arătaţi ca acum 20 de ani, ca la emisiunea de atunci, nu s-a schimbat absolut nimic.
Mircea Lucescu: Da, mulţumesc, cred că fotbalul e vinovat pentru toată această stare psihică, fizică, competiţiile în raportul cu oamenii.
Marius Tucă: Dar sport nu cred că mai faceţi?
Mircea Lucescu: Nu atât… m-am oprit o dată când după un joc de tenis am simţit că se rupe ceva şi a trebuit pe urmă să stau un an şi jumătate până când m-am vindecat. Şi pe urmă am lăsat-o mai moale.
Marius Tucă: Da chiar mulţi fotbalişti care au jucat şi tenis de câmp în acelaşi timp, iar cei care sunt în zodia leului cum sunteţi dumneavoastră au talent cam în tot ceea ce fac.
Mircea Lucescu: Nu ştiu dacă e aşa, dar în orice caz sunt pasionat de toate sporturile, unele practicându-le, altele observându-le sau analizându-le sau eu ştiu, televiziunile, ziarele vreau să ştiu, adică ce e mai important în toată chestia asta este că am această curiozitate în a şti ce se întâmplă cu sportivii, mai ales cu sportivii români şi ce se întâmplă în lume.
De fiecare dată când pot mă uit la Simona Halep şi o admir într-adevăr. Ce a putut să facă pumnul acesta de om este incredibil
Marius Tucă: E adevărat. Vă uitaţi la Simona Halep?
Mircea Lucescu: Bineînţeles, de fiecare dată când pot mă uit la ea şi o admir, într-adevăr. Ce a putut să facă pumnul acesta de om este incredibil pentru că sunt…
Marius Tucă: Sunt puţini sportivi români care ajung în vârful ierarhiilor…
Mircea Lucescu: Şi cât de greu este să te menţii, că a ajuns nu a fost mare problemă, dar e de câţiva ani acolo şi acesta este lucrul cel mai greu pentru că trebuie să te reînnoieşti permanent dacă nu te ghicesc ceilalţi, te analizează, îşi găsesc mijloace de contracarare, e foarte greu şi mai ales acum au apărut o peladă de jucătoare tinere, din punct de vedere fizic super dotate, care trebuie să le facă faţă.
Marius Tucă: Păi, la Roland Garros acum sunt câteva 4 jucătoare au 17-18 ani.
Mircea Lucescu: Da, dar ce fizic, sunt antrenate pesemne de la vârsta de 3-4 ani pentru performanţe internaţionale.
Marius Tucă: Dar asta, apropo de ghicit, uite că atunci când vine vorba de fotbal şi marile echipe, chiar dacă toată lumea le vede jocul sunt mai greu de învins, chiar dacă sunt uşor de ghicit...
Mircea Lucescu: Păi nu, că în general titlurile şi le dispută între ei, deci se cunosc foarte bine, cele mici nu mai au acces la masa (…) nu mai au deloc loc, din ce în ce mai mult s-au stratificat.
Din cauza forţei financiare, echipele mari, echipele care câştigă titluri sunt cele care au istorie
Marius Tucă: De ce credeţi asta?
Mircea Lucescu: Din cauza forţei financiare, echipele mari, echipele care câştigă titluri, sunt cele care au istorie, nu ca la noi care apăreau peste noapte care câştigau şi dispăreau, istorie trebuie să ai pentru că nu te acceptă lumea mondială a sportului, tradiţie, adică să câştigi titluri şi atunci chiar dacă ai un moment de cumpănă, poţi reveni şi încrederea suporterilor există putere financiară pentru că fără asta nu se mai poate, iar cum se distribuie în momentul de faţă banii în competiţiile europene, întotdeauna sunt în avantaj echipele mari ca de altfel le fac şi mai puternice, îşi pot permite să arunce pe piaţă zeci de milioane, sute de milioane de euro pentru a lua un jucător şi putere sportivă care e foarte importantă, adică accesul pe care îl ai la Comisiile Europene, la UEFA la FIFA peste tot de o manieră se tratează o echipă de acest fel şi de altă manieră echipele mici care, mă uitam la mine dacă s-ar fi întâmplat meciul cu Ucraina, fiind antrenorul echipei Turciei, cu 2 goluri valabile unul este afară, altul în offside, nu am făcut decât să arăt arbitrului că a greşit, nu am făcut nimic altceva. M-au lăsat primul meci cu Croaţia, am câştigat cu Croaţia şi al doilea meci m-au trimis în tribună cu o zi înainte de meci. Toate astea s-au făcut în favoare cuiva. S-ar fi întâmplat cu echipa, îmi aduc aminte când Irlanda, chiar dacă juca împotriva Franţei, într-un meci unde Franţa a câştigat 1-0 a fost un scandal imens în Europa occidentală de greşeala pe care a făcut-o arbitru atunci, deci nu mai este şi nu spun că este intenţionat, este o distanţă psihologică o spun italienii, faţă de echipele mari şi faţă de jucătorii mari, există o altfel de înţelegere faţă de jucătorii proveniţi mai ales din părţile astea estice ale Europei. Acum spun, e foarte greu pentru echipele din est să mai ajungă în fazele finale ale competiţiilor, adică dacă una dintre ele ajunge în sferturi de finale ca şi cum a câştigat Champions League sau Europa League, a mai fost o perioadă, posibilitatea de a câştiga Cupa UEFA, acum şi acolo sunt echipele foarte mari pentru că şi acolo au început să fie bani mulţi, pentru că acolo este şi interes deosebit, un titlu înseamnă foarte mult, aţi văzut ce a fost şi la ultimul meci Chelsea cu Arsenal şi de aceea e foarte greu. Atâta timp cât campionatele astea ale Europei nu ajung la nivelul campionatelor din vest e foarte greu, sunt 5 campionate mari ale Europei şi al 6-lea se mai vede, pentru că al 6-lea campionat este considerat în funcţie de participarea suporterilor, participarea publicului. Şi asta e iarăşi un lucru foarte important, toată lumea spune: păi dacă nu jucăm bine şi nu câştigăm competiţia cum să vină publicul la stadion, ei nu e chiar aşa, publicul ar fi trebuit să vină la stadion indiferent dacă îşi iubeşte echipa de suflet.
Marius Tucă: Dăm exemplu Liverpool, nu a câştigat campionatul în Anglia de 30 de ani, asta nu înseamnă că Liverpool nu are stadionul plin la fiecare meci.
Mircea Lucescu: Şi nu numai Liverpool, ci toate celelalte echipe, acesta e campionatul englez, de aceea şi sunt atât de mulţi bani, s-a investit enorm şi returul se vede imediat, se vede prin imaginea pe care au creat-o prin banii pe care le revin mai ales din transmiterea la televiziune, vedeţi acum mi se pare că a fost un clasament că Real Madrid, Manchester …
Marius Tucă: Exact Liverpool, Barcelona sunt 5-6 echipe care…
Mircea Lucescu: Şi cum te poţi lupta cu aceste echipe care iau cei mai tari jucători, pe aceste echipe nu le poţi bate decât cu o extraordinar de bună organizare de joc, cu posibilitatea de a construi o echipă o perioadă mai lungă, surprinzându-i printr-o foarte bună pregătire.
Marius Tucă: Ceea ce aţi făcut.
Mircea Lucescu: Noi am avut o perioadă, prin anii 90, extraordinară cu rivalitatea Steaua-Dinamo în special şi cu Craiova a 3-a echipă, a creat această …
Marius Tucă: A creat nişte echipe până la urmă care s-au…
Mircea Lucescu: Da, a creat echipe, a creat jucători, a creat stare de spirit, stadioanele arhipline, au ajutat enorm de mult performanţa care a ţinut-o pe urmă şi în deceniul următor echipa naţională pentru că erau jucători toţi crescuţi în perioada aceea…
Marius Tucă: Sfârşitul anilor 80.
Mircea Lucescu: Rămânând aceiaşi jucători talentaţi, avem jucători talentaţi.
Singura ţară care ar mai putea ajunge la masa bogaţilor este Rusia
Marius Tucă: Am fost foarte aproape de o semifinală cu Brazilia, adică numai un ghinion s-a întâmplat. Deci nici o şansă pentru noi şi cei din estul Europei să ajungă la masa bogaţilor?
Mircea Lucescu: Nu, încă mult timp de acum încolo. Singura ţară care ar mai putea face lucrul acesta este Rusia. Şi-au pus la punct infrastructura, stadioane extraordinare peste tot, suporterii au început să vină în număr din ce în ce mai mare, au creat o rivalitate între echipe…
Marius Tucă: Da, dar marii jucători nu ajung la echipele din Rusia.
Mircea Lucescu: Da, pentru că e foarte greu să suporţi iarna rusească, să faci transferele, voiajele de aproape 4-5 -6 ore, ajunge dimineaţa, e foarte greu pentru jucătorii mari să suporte astfel de condiţii. Ar fi putut Turcia pentru că ei au investit enorm de mult, ajungând în situaţii de faliment toate echipele astea mari ale Turciei, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahce sunt câte 400 de milioane datorii.
Marius Tucă: 400 de milioane de euro nu?
Mircea Lucescu: Da, de euro, datorii, deci e foarte greu, tot din dorinţa de a ajunge să joace în fazele finale ale competiţiilor europene, au permis echipelor să joace cu străini. Galatasaray a câştigat campionatul acesta cu 11 jucători permanent pe teren, străini, nici un jucător turc. Celelalte câte 7-8-9, chiar şi echipele mai mici. Sigur asta a creat un campionat interesant, destul de puternic şi foarte urmărit de suporteri, dar nu a fost de ajuns în a face pasul în Europa, pentru că, până la urmă, câştigarea unui campionat important şi să aduci pe urmă mai departe în competiţiile Europene.
Marius Tucă: Nu cred că au trecut de grupele Ligii campionilor?
Mircea Lucescu: A trecut, anul trecut Beşiktaş atâta tot, dar după primul meci…
Echipa naţională a României este într-un moment important. Cred că am avut răbdare destul de mult
Marius Tucă: La revedere. Şi cu echipa naţională a României?
Mircea Lucescu: Ce pot să spun cu echipa naţională a României, este într-un moment important, cred că am avut răbdare destul de mult, vorbesc de suporteri, eu mă pun în postura suporterilor, dar de acum încolo există şi speranţe pentru că am văzut această generaţie de jucători tineri, educaţi, construiţi mai mult decât talent, talent am avut întotdeauna, şi asta este meritul în principal al lui Gică Hagi, care a dat o linie de confruntare cu celelalte echipe, mizând foarte mult pe jucători tineri, dar, din păcate, posibilităţile lui financiare nu l-au ajutat să menţină, trebuie să vândă, nu are bani ca să menţină. Ori această, ştiu şi eu de la Şahtior, cred că Şahtior dacă rămânea cu aceeaşi jucători şi nu vindeau, că s-au vândut, puteau să joace un rol mare în primele 4 -5 -6 echipe europene, dar a fost nevoie să vândă, a lăsat loc altor jucători, acelaşi lucru cu Gică Hagi. Deci, acum toată problema e de consolidare pentru că fără o foarte bună organizare nu poţi câştiga nimic.
Marius Tucă: Bun. Ne vom califica la campionat la anul?
Mircea Lucescu: Greu de spus, să sperăm că lucrurile se vor întâmpla în felul acesta, sigur, greu cu Spania pentru că joacă acelaşi stil de joc cu noi, dar întotdeauna noi am făcut meciuri bune cu Spania. Suedia şi Norvegia, dacă nu le dăm mingea…
Marius Tucă: În Spania nu aţi antrenat niciodată?
Mircea Lucescu: Nu, e şi foarte greu pentru... poate că aş fi putut la un moment dat, dar am rămas legat de echipele pe care le antrenam, am putut de mia multe ori, nu numai odată, dar ţineam foarte mult la jucătorii de la Şahtior, la tinereţea lor, simţeam că ei au nevoie de experienţa mea.
Marius Tucă: Sunteţi un om care construiţi echipe, nu aţi condus niciodată cu excepţia lui Inter, o perioadă, echipe gata făcute.
Mircea Lucescu: Din păcate acolo a fost o greşeală de a fi ajuns… oricine ar fi vrut să ajungă acolo, dar în mod normal o echipă trebuie să o iei de la începutul sezonului, atunci să ai o lună de zile la dispoziţie. Eu am intrat în decembrie şi am avut 5 victorii extraordinare pe San Siro, 5-0, 4-0,5-1,6-2, dar, din păcate, am avut ghinionul să se accidenteze Ronaldo, să se accidenteze Simeone, să se accidenteze Zamorano, am pierdut nişte jucători, iar ceilalţi erau vreo 10 jucători fără contract care creau presiune să joace. Am făcut greşeala de a mă lăsa dominat în anumite momente de unii dintre ei, adică în sensul în care trebuia de la început, imediat să..., trebuie să o sfârşesc. M-a ajutat foarte mult după aceea, o experienţă deosebită era legată de experienţa cu Brescia, pentru că cu Brescia reuşisem două promovări extraordinare, pentru că atât de greu e să obţii, ne cunoaştem câştigătorii de campionate, dar să nu uităm la câştigătorii de promovări. Ce se întâmplă? În Italia campionatul diviziei B, este campionatul antrenorilor, iar campionatul diviziei E este campionatul preşedinţilor de club, cei care investesc mai mult, vedeţi ce se întâmplă cu Fiat-ul lui Agnelli şi cu Juventus şi devine din ce în ce mai bogat. Nici anul viitor nu îl va detrona nimeni, cum greu detronezi…
Marius Tucă: Ceea ce nu s-a întâmplat în Italia de mulţi ani, adică e o dominaţie totală a Juventus-ului.
Mircea Lucescu: Pentru că ei îşi permit să cumpere cei mai buni jucători, au stadionul, în momentul în care au făcut stadionul lor, din momentul acela au avut cel puţin 13-14 puncte în plus câştigate pentru că stadionul, ca o echipă să fie campioană trebuie să câştige toate meciurile acasă, să nu piardă punct acasă, asta dă încredere şi pe urmă punctele de afară le iau oricum pentru că…
Devine din ce în ce mai greu pentru un antrenor cu o anumită vârstă să stabilească un raport foarte amical, foarte apropiat de jucătorii foarte tineri
Marius Tucă: Aţi mai antrena în Italia dacă ar veni o ofertă?
Mircea Lucescu: Nu, nu cred, pentru că nu mai e timpul pentru mine, devine din ce în ce mai greu pentru un antrenor cu o anumită vârstă să stabilească un raport foarte amical, foarte apropiat de jucătorii foarte tineri. Diferenţa e prea mare în toată chestia asta şi atunci poţi să conduci, poţi să consiliezi, poţi să fi într-o postură în care să… tip Ferguson la Manchester, el nu mai antrena în ultimii ani, el avea 4-5 antrenori care antrenau, el venea doar la pregătirea jocurilor, stabilirea formaţiei, analiza, urmărea…
Marius Tucă: Deci, în momentul în care ajungi la o vârstă, diferenţa prea mare între tine ca antrenor, jucătorii care sunt undeva şa 20 de ani, douăzeci şi…
Mircea Lucescu: Nemaiţinând cont că oamenii din jur, cei din presă, în general din mass-media sau suporterii, imediat la prima înfrângere te căsăpesc... e prea bătrân, nu mai ştie nimic, sunt astfel de aspecte şi astfel de reacţii care, dar…
Marius Tucă: Ne întoarcem la echipa naţională a României, ştiţi că de 30 de ani se tot vorbeşte că o să vină din nou Mircea Lucescu la echipa naţională a României şi uite că nu aţi ajuns niciodată, de ce?
Când am plecat de la naţională am spus că nu mă mai întorc niciodată. Şi eu, şi Răzvan la fel
Mircea Lucescu: Păi nu, pentru că atunci când am plecat am spus că nu mă mai întorc niciodată şi eu, şi Răzvan la fel, eu am plecat după 4-0 cu Austria, pentru că am considerat-o o nedreptate strigătoare la cer, faptul că construisem o echipă total tânără, jucători de la Craiova şi Hunedoara plus cei care au apărut, Steaua Dinamo, plus Steaua începuse că avea jucători tineri să … şi Dinamo la fel să apară în prim planul performanţei, deci era o echipă foarte tânără. A profitat după aceea după 1990 de acea echipă cei care au condus mai departe, dar ‘84…
Marius Tucă: Deci niciodată la echipa naţională?
Mircea Lucescu: Da, şi e şi normal, nu e bine să te întorci acolo unde ai mai fost, am rămas cu această satisfacţie că lumea m-a dorit timp de 30 de ani la echipa naţională.
Marius Tucă: În ‘84 ce? Spuneaţi ceva de ’84, ce s-a întâmplat?
Mircea Lucescu: Păi în ‘84 a fost Campionatul European, a fost în doi ani, deja construisem o echipă care s-a calificat la Campionatul european, dar în spatele ei aveam o generaţie de jucători bine crescuţi ca într-o echipă normală de club şi 17 meciuri internaţionale amicale în perioada aceea, făceam iarna şi vara câte 3 săptămâni de pregătire. Deci în spatele fiecărui jucători, aşa cum am făcut şi la Hunedoara, aşa am făcut şi la Şahtior, întotdeauna în spate aveam titulari jucători tineri care făceau…
Marius Tucă: Aveam fără Ilie Balaci marele absent, cu Ilie Balaci Dumnezeu să îl ierte…
Mircea Lucescu: Era altceva.
Marius Tucă: Era liderul generaţiei, liderul echipei…
Mircea Lucescu: Din păcate s-a accidentat atunci în februarie…
Marius Tucă: Ştiu că dumneavoastră vi l-aţi dorit foarte tare şi aţi vrut să îl luaţi în Italia să îl includeţi în lot. În Italia aţi vrut să îl luaţi la Campionatul European şi să se trateze acolo şi a fost cineva care nu a vrut să…
Mircea Lucescu: Da, nu a vrut, a zis că avem şi noi în ţară doctori pentru asta şi l-au operat un doctor care i-a tăiat ligamentul atunci. El se accidentase la turneul acela de la Paris câştigat de noi cu 1-0 mi se pare cu Botafogo şi cu Paris Saint-Germain, am făcut o demonstraţie pentru România, era înaintea calificării, era mi se pare în 1983, o demonstraţie… şi am fost invitaţi cu gândul că am putea ajunge acolo. A fost o demonstraţie de fotbal, am jucat stadionul plin pe Parc des Princes a fost, nu era Saint – Denis. S-a accidentat acolo după care în iarnă s-a refăcut şi pe urmă în iarnă iarăşi s-a accidentat. A fost o prostie din partea celor care au decis să jucăm în luna februarie, jucam duminică, numai ca să terminăm campionatul, duminică, marţi, vineri şi duminică, patru meciuri pe săptămână în februarie când stadioanele noastre erau dezastruoase. După el mi-a părut extraordinar de rău că nu l-am avut, adică şi toamna aceea când nu a jucat nici la Bratislava, nu a jucat nici în Cipru, dar revenea, talent mare oricum, sigur că s-a vorbit mult şi despre Dobrin, acelaşi lucru.
Marius Tucă: Despre Dobrin s-a vorbit, despre Balaci, Hagi. I-aţi clasifica într-un fel sau fiecare jucător cu…?
Mircea Lucescu: Nu, fiecare cu calităţile lor, astfel de jucători la nivelul acesta de performanţă, de talent, de valoare nici nu merită să faci o asemenea dispută, cine e mai bun, fiecare are calităţile lui.
Marius Tucă: Deci nu vă mai întoarceţi niciodată la naţională, nici dacă vă cheamă, uite anul care vine?
Mircea Lucescu: Cine vrea să mă cheme? Indiferent cum, asist cu cea mai mare plăcere, văd ce se întâmplă.
Marius Tucă: Totuşi ne uităm pe toate clasamentele, un clasament aici al tuturor timpurilor la trofee sunteţi pe locul 2 şi o să vorbim despre asta, totuşi dacă vine cineva din federaţie şi vă invită?
Mircea Lucescu: Dar federaţia a fost la un moment dat, eram la Kiev, a fost în Marsilia, primul care a revenit a fost Lupescu.
Marius Tucă: Avem pe ecran acum, sunteţi pe un… incredibil loc 2, după Ferguson cu 32 de trofee. Şi făceam observaţia, în primii 3 ,Ferguson a antrenat în Marea Britanie, în Anglia şi Scoţia parcă, nu?
Mircea Lucescu: În Scoţia prima dată şi numai în Marea Britanie.
Marius Tucă: Şi Lobanovsky numai la Dinamo Kiev.
Mircea Lucescu: Ucraina şi URSS.
Marius Tucă: Pe când dumneavoastră la câte echipe? La câte echipe aţi…?
Mircea Lucescu: Până şi Jock Stein, mai … eu la 5 echipe, 5 ţări diferite. A fost România, a fost Turcia, a fost Ucraina, fost Rusia, am câştiga Super Cupa Europei, a fost Italia, două promovări pe care le consider la fel de importante ca …
Marius Tucă: Ca şi când aţi câştiga un titlu în altă parte. Suntem între noi şi nu ne vede nimeni, totuşi dacă vine cineva…
Mircea Lucescu: Haideţi să nu vorbim despre lucrul acesta că nici nu se pune problema acum, este vremea generaţiei nouă de antrenori, avem o generaţie bună de antrenori, ei trebuie să ducă mai departe cu foarte multă…
Marius Tucă: Dacă se pune problema?
Mircea Lucescu: Nu, nu s-ar pune problema, nu trebuie să se pună problema toată chestia asta.
Marius Tucă: Totuşi, nu ne-am calificat de 20 de ani la un campionat mondial.
Mircea Lucescu: O să reuşim de data asta, sper. Bine, poate, sigur nu aş vrea să ne încărcăm cu iluzii, nu va fi uşor, dar eu cred că jucătorii noştri au calităţile necesare pentru a înfrunta echipele mari ale Europei, pentru că e mult mai greu în Champions League, acolo unde construieşti o echipă cu cei mai buni sau Europa League. Când vorbeşti de o echipă naţională atunci sunt doar jucătorii acelei ţări, care nu întotdeauna sunt cei mai buni din lume, deci avem şanse mari, nu văd cum ar putea să fie mai bună decât noi nici Suedia, nici Norvegia, deci şi ei au jucători din campionatele importante, dar nu sunt super valori.
Marius Tucă: Aş putea spune că am pierdut la Suedia nepermis.
Mircea Lucescu: Nepermis, este o echipă în formare, este o echipă tânără, este nevoie de ceva timp pentru toate astea, important este să nu îi pierdem pe băieţii ăştia tineri. Acum toată lumea este concentrată pe turneul final din Italia, sub 21, care este foarte importantă, o reuşită acolo, nu spun să câştige titlul, dar o reuşită acolo pentru foarte mult timp va da echipei naţionale mari posibilitatea să acceadă în turneele finale, de aceea e un moment favorabil, nesusţinut de condiţiile din fotbalul românesc din ţară, foarte puţine investiţii, foarte puţin entuziasm…
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește mai departe:
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
Citește mai departe:
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe