Mărturie şocantă a lui Tyler Hamilton: L-am văzut pe Armstrong injectându-şi EPO de mai multe ori

Fostul rutier Tyler Hamilton a declarat, pentru postul american CBS, că l-a văzut pe coechipierul său Lance Armstrong injectându-şi EPO, la Turul Franţei din 1999, anul primei din cele şapte victorii ale texanului.

Urmărește
716 afișări
Imaginea articolului Mărturie şocantă a lui Tyler Hamilton: L-am văzut pe Armstrong injectându-şi EPO de mai multe ori

Mărturie şocantă a lui Tyler Hamilton: L-am văzut pe Armstrong injectându-şi EPO de mai multe ori (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am văzut EPO în frigiderul său. L-am văzut pe Armstrong injectându-şi EPO de mai multe ori. Toţi am făcut acest lucru, şi eu am făcut-o de câteva ori. Armstrong a luat ceea ce luam toţi...majoritatea plutonului. EPO, testosteron, tranfuzii sangvine..", a declarat Hamilton în emisiunea "60 de minute", care va fi difuzată, duminică, dar din care au fost publicate joi seară mai multe pasaje.

Hamilton a explicat că Armstrong a luat EPO pentru a se pregăti de Turul Franţei 2000 şi 2001 şi că a fost depistat pozitiv în 2001, la Turul Elveţiei, o probă dinaintea Turului Franţei.

"20 de ani de carieră. 500 de controale antidoping în lumea întreagă, în afara şi în competiţie. Niciodată nu am fost depistat pozitiv. Faptele vorbesc de la sine", a reacţionat Armstrong, retras din activitate, pe Twitter.

Într-un comunicat pe site-ul www.facts4lance.com, avocatul texanului, Mark Fabiani susţine: "Interesul pentru bani şi setea de publicitate nu dovedesc nimic: Lance Armstrong este cel mai controlat sportiv din istorie".

Aceste acuzaţii intervin la un an după cele ale lui Floyd Landis, coechipierul lui Armstrong la US Postal în perioada 2002 - 2004. În această bază, o anchetă federală a fost lansată în SUA în vara anului 2010 privind posibila utilizare de fonduri publice cu scopuri ilicite (de exemplu, trafic sau utilizare de produse dopante) şi condusă de procurorul Jeff Novitzky, care s-a ocupat şi de cazul Balco în 2003. US Postal era o echipă finanţată de guvernul american.

Hamilton, în vârstă de 40 de ani, a negat mereu că s-a dopat. El s-a retras din activitate după ce a fost suspendat opt ani, în 2009, ca urmare a încălcării, pentru a doua oară, a regulilor antidoping. În 2004, el a fost primul sportiv depistat pozitiv prin transfuzie sangvină şi în 2009 el a fost controlat pozitiv cu un steroid anabolizant (DHEA), o substanţă aflată înt-un medicament pe care îl lua pentru tratarea unei depresii cronice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici