Max Verstappen, revoltat de cerinţa ca piloţii F1 să folosească un limbaj mai puţin vulgar

  • Max Verstappen a declarat că Formula 1 nu ar trebui să difuzeze conversaţiile radio ale echipelor în timpul curselor, dacă sportul este preocupat de limbajul indecent, conform Reuters.
  • Olandezul a luat poziţie după ce preşedintele FIA a comparat piloţii cu rapperii care folosesc un limbaj vulgar.
Urmărește
112 afișări
Imaginea articolului Max Verstappen, revoltat de cerinţa ca piloţii F1 să folosească un limbaj mai puţin vulgar

Max Verstappen, revoltat de cerinţa ca piloţii F1 să folosească un limbaj mai puţin vulgar

Mohammed Ben Sulayem a afirmat pentru motorsport.com că FIA a solicitat conducerii Formula One să reducă la minimum numărul de înjurături transmise la televizor. El a subliniat că piloţii au o responsabilitate.

„Nu suntem rapperi, să ştiţi”, a declarat preşedintele FIA. „Cât de des folosesc ei cuvântul cu F? Noi nu suntem de acord cu asta.

„Imaginaţi-vă că staţi cu copiii dumneavoastră şi urmăriţi cursa, iar cineva foloseşte un astfel de limbaj. Ce ar spune copiii sau nepoţii voştri? Ce i-aţi învăţa dacă acesta este sportul vostru favorit?”

Verstappen, întrebat despre aceste comentarii la scurt timp după ce a folosit acelaşi „cuvânt cu F” într-o conferinţă de presă a FIA la Marele Premiu din Singapore, pentru a descrie starea maşinii sale, a sugerat că FIA exagerează.

„Toată lumea înjură, unii oameni mai mult decât alţii”, a spus triplul campion mondial de la Red Bull şi actualul lider al campionatului.

„Desigur, abuzul este altceva... dar cred că se difuzează prea multe lucruri în zilele noastre, în timp ce în alte sporturi nu alergi cu un microfon ataşat de tine.

„Mulţi oameni spun lucruri necorespunzătoare când sunt plini de adrenalină în alte sporturi; pur şi simplu nu sunt preluate. Aici, probabil şi din motive de divertisment, lucrurile sunt transmise”, a adăugat el.

Formula 1 cenzurează limbajul neadecvat pe transmisia globală, iar în trecut unii piloţi au folosit intenţionat înjurături în conversaţiile radio cu echipele lor pentru a preveni difuzarea mai largă a informaţiilor.

Verstappen a sugerat că FIA duce o luptă pierdută. „Scuzaţi-mă pentru limbaj, dar ce suntem noi? Copii de cinci sau şase ani?” a întrebat el.

„Chiar dacă un copil de cinci sau şase ani se uită, vreau să spun că oricum vor înjura. Chiar dacă părinţii nu le permit, când cresc se vor plimba cu prietenii lor şi vor folosi un astfel de limbaj. Aşa că, ştiţi, asta nu schimbă nimic.”

Lewis Hamilton, septuplul campion mondial de la Mercedes şi cunoscut pentru faptul că nu foloseşte un limbaj vulgar, a fost de acord că există prea multe înjurături transmise online. El a criticat formularea lui Ben Sulayem.

„Nu-mi place cum s-a exprimat”, a spus el. „Dacă te gândeşti bine, majoritatea rapperilor sunt negri... Aşa că eu cred că sunt cuvinte greşite. Există un element rasial acolo. De asemenea, este bine să ai emoţii. Este foarte greu. Nu suntem roboţi.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici