Maximilian Nicu, convocat în premieră la naţionala României

Fotbalistul echipei Hertha Berlin, Maximilian Nicu, a fost convocat de selecţionerul Victor Piţurcă pentru meciurile cu Serbia şi Austria, din preliminariile Cupei Mondiale din 2010, informează site-ul oficial al FRF.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului Maximilian Nicu, convocat în premieră la naţionala României

Maximilian Nicu, convocat în premieră la naţionala României

FRF a precizat că această convocare a fost făcută sub rezerva dobândirii de către Nicu a cetăţeniei române, până la ora meciului.

Piţurcă a convocat următorii 13 "stranieri" pentru cele două partide: Cosmin Contra (Getafe), Cristian Săpunaru (FC Porto), Cristian Chivu (Internazionale Milano), Mirel Rădoi (Al-Hilal), Răzvan Raţ (Şahtior Doneţk), Mihai Neşu (FC Utrecht), Paul Codrea (Siena), Răzvan Cociş (Lokomotiv Moscova), Maximilian Nicu (Hertha Berlin), Florentin Petre (Terek Groznâi), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Adrian Mutu (Fiorentina) şi Ionuţ Mazilu (Arsenal Kiev).

În funcţie de starea de sănătate a jucătorilor convocaţi, de forma sportivă sau de statutul la echipele de club, selecţionerul ar putea să renunţe la unul sau la altul dintre fotbalişti.

Reunirea lotului antrenat de Piţurcă este programată luni, 23 martie, la ora 12.00, la Casa Fotbalului. Meciul România- Serbia va avea loc în 28 martie, de la ora 20.45, la Constanţa, iar partida Austria - România se va disputa în data de 1 aprilie, de la ora 20.30, la Klagenfurt.

Pe de altă parte, FRF a anunţat că Adrian Ropotan (FC Dinamo Moscova) a fost convocat la lotul "B" al României în vederea meciului amical cu Portugalia "B", programat la Rio Maior la data de 1 aprilie.

Maximilian Nicu s-a născut în data de 25 octombrie 1982, în Germania, ambii săi părinţi fiind români. El a început să joace fotbal la formaţia germană TSV 1860 Rosenheim, a mai evoluat la SV Wacker Burghausen, SV Wehen, iar în vara anului 2008 a fost legitimat la echipa Hertha Berlin, cu care a debutat în Bundesliga.

Nicu are 19 partide jucate pentru Hertha în prima ligă germană, înscriind două goluri.

Maximilian Nicu a depus, în data de 23 februarie, la consulatul României din Berlin, actele necesare pentru obţinerea cetăţeniei române, care i-ar permite să evolueze pentru naţionala pregătită de Victor Piţurcă în preliminariile Cupei Mondiale.

Ministerul Justiţiei (MJ) a precizat, în data de 3 martie, că nu poate aprecia dacă Nicu Maximilian Johannes Ştefan (Hertha Berlin) va fi cetăţean român până în data de 28 martie, când este programat meciul cu reprezentativa Serbiei, din preliminariile Cupei Mondiale din Africa de Sud.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici