McLaren îi cere lui Piastri să susţină lupta la titlu a coechipierului său Norris, în Formula 1

McLaren a anunţat o schimbare strategică în abordarea sa în Formula 1, acordându-i prioritate lui Lando Norris în detrimentul coechipierului său Oscar Piastri în lupta pentru titlul piloţilor şi al constructorilor.

Urmărește
295 afișări
Imaginea articolului McLaren îi cere lui Piastri să susţină lupta la titlu a coechipierului său Norris, în Formula 1

McLaren îi cere lui Piastri să susţină lupta la titlu a coechipierului său Norris, în Formula 1

Directorul echipei, Andrea Stella, a subliniat că, deşi îl vor susţine mai activ pe Norris, acest lucru se va face într-un mod care să menţină principiile de sportivitate şi corectitudine ale echipei.

Într-un interviu exclusiv acordat BBC Sport, Stella a declarat: „Suntem incredibil de hotărâţi să câştigăm, dar vrem să câştigăm în mod corect”.

În timp ce se pregătesc pentru Marele Premiu al Azerbaidjanului, Norris se află în prezent la 62 de puncte în spatele lui Max Verstappen, în timp ce Piastri se află pe locul patru, la o distanţă de 106 puncte.

Decizia vine în urma unei serii de discuţii în cadrul echipei după Marele Premiu al Italiei, unde o eroare de calcul i-a permis lui Charles Leclerc de la Ferrari să profite de blocajul McLaren din prima linie.

Stella a subliniat trei obiective-cheie pentru viitor: asigurarea faptului că incidentele de pe pistă nu dăunează echipei, elaborarea de strategii pentru a câştiga ambele campionate şi promovarea unui spirit de colaborare între piloţi.

El a menţionat că Piastri şi-a exprimat dorinţa de a-l sprijini pe Norris, luând în considerare chiar sacrificarea unei potenţiale victorii dacă se consideră necesar pentru succesul echipei.

Anterior, echipa le-a permis ambilor piloţi să concureze liber, însă schimbarea de strategie urmăreşte să prevină situaţiile care le-ar putea afecta clasamentul general. Stella a remarcat: „Ceea ce nu mai vrem să vedem este o situaţie ca la Monza în care intrăm într-o şicană P1/P2 şi ieşim P1/P3”.

Această schimbare de politică este diferită de „regulile papaya” informale de până acum, care încurajau cursele respectuoase între cei doi piloţi. În timp ce McLaren încearcă să reducă diferenţa faţă de Red Bull în campionatul constructorilor, Stella a subliniat importanţa menţinerii concentrării pe ambele titluri, asigurând în acelaşi timp corectitudinea în cadrul dinamicii echipei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici