- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (07.03.2022, 22:24)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medaliatul olimpic la karate Stanislav Horuna „pregătit să lupte" împotriva Rusiei
- Medaliatul olimpic ucrainean la karate Stanislav Horuna spune că este pregătit să lupte pentru ţara sa după ce s-a alăturat forţelor de apărare a naţiunii împotriva Rusiei.
- Horuna nu are experienţă militară anterioară, dar spune că este pregătit să-şi protejeze oraşul natal Lviv.
Urmărește
635 afișări
Sursa foto: Twitter
Sportivul în vârstă de 33 de ani a câştigat o medalie de bronz la categoria -75 kg, la Jocurile de la Tokyo, vara trecută.
"Din punct de vedere mental sunt pregătit, gata să lupt. Pentru că ştiu că nu atac, ci mă apăr", a declarat Horuna la Radio 5 Live, citat de BBC.
Peste 1,7 milioane de persoane au fugit din Ucraina din cauza invaziei ruseşti, potrivit Naţiunilor Unite, dintre care multe au trecut în ţările vecine, precum Polonia, România, Slovacia, Ungaria şi Republica Moldova.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
Simion: Am adus o dubă cu mutări, relocări, debarasări / Nu vom legitima prin prezenţa noastră un preşedintele ilegitim
Horuna este unul dintre soldaţii ucraineni care îi ajută pe refugiaţii care au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele în timpul conflictului.
Viaţa lui Horuna s-a schimbat dramatic de când a urcat pe podiumul olimpic pentru a-şi primi medalia în urmă cu mai puţin de un an, dar el crede că Ucraina „va reveni în curând la o viaţă normală".
„Bineînţeles că nu toată Ucraina, deoarece multe oraşe sunt distruse în totalitate, unele oraşe sunt pe jumătate distruse şi, bineînţeles, acei oameni care şi-au părăsit casele şi oraşele, acum sunt refugiaţi", a adăugat el.
„Mulţi dintre ei au părăsit ţara şi viaţa lor s-a schimbat complet. Eu stau într-un loc relativ sigur şi încercăm să îi ajutăm pe acei oameni care şi-au părăsit casele".
Horuna este unul dintre sportivii ucraineni care s-au alăturat efortului militar al naţiunii lor, printre care se numără jucătorul de tenis Sergiy Stakhovsky şi pugiliştii Oleksandr Usyk şi Vasiliy Lomachenko.
Fraţii Vitali şi Wladimir Klitschko, ambii foşti campioni mondiali la categoria grea, îşi apără, de asemenea, patria.
Întrebat dacă a fost tratat diferit din cauza succesului său sportiv, Horuna a spus: „Mă consider doar un alt om de pe baricade. Fac acelaşi lucru pe care îl fac şi ceilalţi oameni. Stăm împreună şi rezistăm. Ne ajutăm unii pe alţii, suntem atât de uniţi şi mai puternici ca niciodată.
Şi nu văd nimic eroic în decizia mea de a mă înrola în armată, pentru că toată lumea de aici face acelaşi lucru."
Cu două luni înainte de reuşita sa de la Tokyo, Horuna a devenit campion european la categoria sa, învingându-l pe Rafael Aghayev, de cinci ori campion mondial din Azerbaidjan, şi nu are nicio îndoială că se va întoarce la antrenamentele de karate în viitorul apropiat.
„Cred că în 10 zile, poate două săptămâni vom câştiga acest război şi teoria mea este că viaţa va reveni la normal", a spus el.
„Şi voi putea să îmi vizitez sala de sport, dojo-ul meu şi să îmi continui antrenamentul obişnuit. Şi voi începe pregătirea pentru următorul turneu sau campionat.
„Vom vedea - sper şi cred că se va termina curând, deoarece armata rusă este în criză de resurse".
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:32
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
astăzi, 12:30