- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (11.04.2022, 10:17)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Medalie olimpică de aur din 1948 vândută cu 120.000 de dolari
Medalia de aur la proba atletică de 100 de metri câştigată de sprinterul american Harrison Dillard la Jocurile Olimpice de la Londra din 1948 a fost vândută la licitaţie pentru 120.000 de dolari.
Urmărește
319 afișări
Sursa Foto - Twitter, @pjvazel
La momentul triumfului său, Dillard era cunoscut mai bine ca săritor de garduri, dar acesta nu a reuşit atunci să se califice la probele din SUA pentru proba sa favorită.
Dillard a obţinut totuşi un loc în lotul american pentru proba de 100 metri.
El a cucerit aurul în ciuda unui start slab în finala de pe pista de zgură de pe Wembley, devansându-i pe compatriotul său Barney Ewell şi pe panamezul Lloyd LaBeach.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Dillard a câştigat aurul şi în ştafeta de 4x100 m, la Jocurile de la Londra.
La Jocurile Olimpice de la Helsinki din 1952, Dillard a mai câştigat o medalie de aur la individual, în proba de 110 m garduri şi a făcut parte şi din echipa de ştafetă victorioasă.
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Dillard a participat la campania din Italia, în cadrul Diviziei 92 de infanterie a SUA, cunoscută sub numele de "Buffalo Soldiers", o forţă formată din afro-americani.
Dillard s-a bucurat ulterior de o carieră distinsă în televiziune, radio şi în viaţa civică. El a murit în 2019, la vârsta de 96 de ani.
Fiica sa, Terri, a decis să pună medalia la vânzare.
„A fost o decizie grea de luat, dar sper că va ajunge la cineva care o va aprecia şi o va onora", a declarat ea pentru publicaţia The Guardian.
Medalia a fost vândută de Ingrid O'Neill Auctions din Corona del Mar, California, şi a făcut parte dintr-o licitaţie mai amplă care a inclus şi o medalie de argint de la primele Jocuri Olimpice din epoca modernă, desfăşurate la Atena în 1896.
Medaliile de argint au fost oferite câştigătorilor probelor de la acele Jocuri, iar medaliile de bronz au fost acordate pentru locul al doilea.
Medalia, care îl înfăţişează pe Zeus ţinând statuia înaripată a victoriei, a fost descrisă în catalog ca fiind „o medalie frumoasă şi istorică" şi a fost vândută pentru 80.000 de dolari.
O torţă olimpică de la Jocurile Olimpice de la Albertville din 1992, despre care se spune că este una dintre cele doar 130 de exemplare, a fost vândută pentru 65.000 de dolari.
O medalie de aur obţinută la patinaj de viteză la Jocurile Olimpice de iarnă de la Sapporo din 1972 a fost desemenea vândută cu 42.500 de dolari.
Alte vânzări notabile au inclus o medalie de argint de la prima ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă din 1924, la Chamonix, în Franţa, pentru 30.000 de dolari (23.000 de lire sterline/ 27.584 de euro).
Aceasta a fost acordată norvegianului Johan Grøttumsbraaten după cursa de 18 kilometri de schi fond.
Grøttumsbraaten a obţinut şi două medalii de bronz la Chamonix, dar ulterior a câştigat aurul la 18 kilometri fond şi la combinata nordică în 1928 şi o nouă medalie de aur la combinată nordică în 1932.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Meci spectaculos în Premier League între Manchester City şi Liverpool. Lupta pentru tiltu rămâne deschisă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20