Messi este pe cale să-l egaleze pe Cristiano Ronaldo

Lionel Messi îl va egala pe Cristiano Ronaldo cu un premiu rar pe care nu l-a obţinut până acum. Superstarul lui Inter Miami este nominalizat pentru Golden Foot, dar se confruntă cu o concurenţă acerbă din partea lui Harry Kane, Neymar şi Kevin De Bruyne.

Urmărește
148 afișări
Imaginea articolului Messi este pe cale să-l egaleze pe Cristiano Ronaldo

Messi este pe cale să-l egaleze pe Cristiano Ronaldo

Golden Foot este un premiu acordat jucătorilor cu vârsta de peste 28 de ani şi poate fi câştigat o singură dată în cariera profesională.

Câştigător de opt ori al Balonului de Aur, Messi este cel mai medaliat jucător din toate timpurile, colecţia sa de distincţii majore ajungând la 46. Câştigătorul Cupei Mondiale ar putea obţine încă o distincţie în 2024.

Messi a fost inclus pe lista nominalizaţilor pentru premiul MLS MVP şi acum are în vizor un alt premiu individual. Jucătorul în vârstă de 37 de ani a fost selectat printre cei 10 nominalizaţi la Golden Foot pentru 2024, o distincţie destinată jucătorilor care îşi desfăşoară activitatea la cel mai înalt nivel, potrivit Goal.

Acest premiu poate fi câştigat o singură dată în carieră, ceea ce înseamnă că Messi nu mai are mult timp pentru a-l adăuga la CV-ul său. Eternul rival Ronaldo, care, la 39 de ani, continuă să joace în Arabia Saudită, la Al-Nassr, a primit Piciorul de Aur în 2020, pe vremea când evolua la Juventus.

Golden Foot a fost decernat pentru prima dată în 2003, cu simbolul italian Roberto Baggio ca câştigător inaugural. De atunci, au fost recunoscute realizările unor jucători precum Andriy Shevchenko, marele brazilian Ronaldo, Ronaldinho, Zlatan Ibrahimovic, Didier Drogba, Andres Iniesta, Mohamed Salah şi Robert Lewandowski.

În 2024, Messi se va confrunta cu o concurenţă acerbă pentru acest prestigios premiu. Pentru a bifa încă o căsuţă pe palmaresul său remarcabil, sud-americanul va trebui să se lupte cu Harry Kane, Neymar, Kevin De Bruyne, Virgil van Dijk, Thomas Müller, Karim Benzema, Lautaro Martínez, Antoine Griezmann şi Marco Verratti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici