Messi, Ronaldo şi James depăşiţi de un nume surprinzător în topul celor mai vandabili sportivi

  • Lionel Messi, Cristiano Ronaldo şi LeBron James au fost învinşi de gimnasta americană Simone Biles în competiţia pentru locul 1 pe lista celor mai vandabili sportivi din lume.
  • Simbolul olimpic Biles conduce detaşat clasamentul întocmit de SportsPro, Vinicius Jr. fiind cel mai bine clasat fotbalist.
Urmărește
68 afișări
Imaginea articolului Messi, Ronaldo şi James depăşiţi de un nume surprinzător în topul celor mai vandabili sportivi

Messi, Ronaldo şi James depăşiţi de un nume surprinzător în topul celor mai vandabili sportivi

Biles a câştigat recent a şaptea medalie olimpică de aur la Jocurile Olimpice de la Paris şi este una dintre cele două gimnaste aflate în top 10, alături de vedeta braziliană Rebeca Andrade.

Compatriotul ei, Vinicius Junior, este cel mai bine clasat fotbalist, ocupând locul al doilea, imediat înaintea lui James, simbolul NBA.

Caitlin Clark, senzaţia baschetului feminin, ocupă locul patru, iar Messi, de opt ori câştigător al Balonului de Aur, se află pe locul cinci. Superstarul portughez Ronaldo nu reuşeşte să ajungă decât pe locul al nouălea, iar atacantul lui Real Madrid, Kylian Mbappe, jucătoarea americană de rugby Ilona Maher şi înotătoarea Katie Ledecky completează top 10.

Alte vedete din lumea fotbalului care au intrat în top 50 sunt Neymar, cel mai bun marcator brazilian din toate timpurile (locul 17), Jude Bellingham, mijlocaşul lui Real Madrid şi al Angliei (locul 19), Beth Mead, vedeta naţionalei feminine a Angliei (locul 24), Harry Kane, căpitanul naţionalei masculine a Angliei (locul 30), Lucy Bronze, câştigătoarea Euro 2022 (locul 39), Marcus Rashford, atacantul lui Manchester United (locul 40), Victor Osimhen, internaţional nigerian (locul 44) şi Erling Haaland, golgheterul lui Manchester City (locul 45).

Clasamentul celor mai comercializabili sportivi a fost întocmit de SportsPro împreună cu firma de consultanţă NorthStar Solutions Group şi ia în considerare puterea mărcii, piaţa totală abordabilă şi aspectele economice.

Directorul editorial al SportsPro, Michael Long, a declarat: „Lista noastră este un punct de referinţă anual care oferă o perspectivă fascinantă asupra modului în care vedetele sportive de top ale planetei îşi dezvoltă mărcile personale şi interesele de afaceri în fiecare an.”

„Ca întotdeauna, lista din 2024 este un amestec de nume cunoscute şi vedete revoluţionare care au captivat publicul pe terenul de joc, folosind în acelaşi timp platformele lor pentru a oferi valoare partenerilor comerciali şi pentru a sensibiliza publicul cu privire la cauze sociale importante.”

„Pentru deţinătorii de drepturi, agenţi şi mărci - şi pentru oricine are un interes în marketingul sportiv - nu există un punct de referinţă mai bun pentru a măsura obiectiv adevărata valoare comercială a sportivilor la nivel global.”

Deşi statutul lui Messi şi Ronaldo poate fi în scădere în ochii unor agenţii de publicitate, atracţia lor globală rămâne fără îndoială, ambii având un nivel de celebritate care transcende profesia aleasă.

Ei continuă să ocupe locuri fruntaşe pe listele Forbes referitoare la câştigurile din fotbal şi din sport în general.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici