„Mi-e ruşine pentru că am mai şi urcat acolo” – Ana Bărbosu, după ce a rămas fără medalia olimpică

  • Gimnastele Ana Bărbosu şi Sabrina Maneca Voinea au reacţionat luni, după ce au terminat pe locurile 4 şi 5 proba la sol, la Jocurile Olimpice.
  • Ana Bărbosu a rămas fără medalia de bronz în urma unei contestaţii, în timp ce Voinea consideră că merita o notă mai mare.
Urmărește
4258 afișări
Imaginea articolului „Mi-e ruşine pentru că am mai şi urcat acolo” – Ana Bărbosu, după ce a rămas fără medalia olimpică

Sursa foto: Mediafax Foto

„Poveste greu de descâlcit azi în finala de la sol. Explicaţiile încă sunt căutate la partea de arbitraj”, scrie Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pe pagina oficială de socializare, care continuă prezentând cele întâmplate în finala olimpică la sol:

„Ana a concurat prima dintre românce şi cu un exerciţiu interpretat, curat, cu o singură ieşire din covor, a primit 13.700, cu o dificultate de 5.8 puncte. Nimic de contestat, nimic de comentat.

Între timp, Andrade, cu 14.166, conducea în clasament.

Simone Biles, care a dat semne de pământean încă de la bârnă, aparat la care a ratat. Americanca a început exerciţiul de la sol cu multă energie şi a ieşit din covor la trei dintre cele patru linii. Rezultatul, şase zecimi de penalizare şi locul 2, cu 14.133.

Imediat după a urcat Sabrina pe covor. Ratarea de la bârnă părea că nu a lăsat urme. Prima linie, cu tsukahara dublă, sau Silivaş, a fost perfectă. A urmat dublu salt întins legat cu salt înainte şi Sabrina s-a străduit pe partea artistică.

După o tsukahara şi un dublu grupat a încheiat cu zâmbet. Arbitrele au văzut ceva ce nu s-a văzut cu ochiul liber din tribune, faptul că Sabrina ar fi plecat dintr-un colţ cu piciorul dincolo de linia suprafeţei valabile a solului. Nimeni nu a văzut steagul sus, nimeni nu a înţeles nimic atunci când s-a afişat nota, 13.700, cu 0.1 penalizare. Acea zecime a însemnat medalie.

Ana a avut execuţia mai mare şi nota E face diferenţa, adică, 7.900 – Sabrina şi 8.000 – Ana. Camelia Voinea a făcut contestaţie la dificultate. Sabrina a primit doar 5.9 puncte azi. În competiţia de calificare a avut 6.2 la dificultate, în finala pe echipe a avut 6.0 la sol. Contestaţia se poate face doar la nota D, aceasta a fost respinsă.

Ultima în concurs, Jordan Chiles a schimbat totul. Americanca a avut o problemă după aterizarea primei linii şi nu a întors suficient o săritură artistică, kadett. Nota ei, 13.666 o trimitea pe Ana Barbosu pe locul 3. Cu bucuria medaliei, Ana a urcat pe podium cu steagul. În tribune, antrenorii olandezi ai echipei României s-au îmbrăţişat.

Între timp, antrenoarea americancei a făcut contestaţie şi... surpriză, a fost acceptată. Într-un minut şi jumătate lumea s-a schimbat pentru noi. 13.766 însemna bronz pentru Chiles.

Sabrina continua să vocifereze, ”Nu am ieşit din covor!”

Toată lumea cerea explicaţii. Dacă nota Anei este corectă, Sabrina, cu o zecime în plus avea bronzul. Camelia Voinea a primit stop cadre ale colţurilor de la sol, Sabrina nu a ieşit din covor şi nici nu a plecat cu piciorul din afara suprafeţei cum se spune.”

După cele întâmplate, Sabrina Maneca-Voinea a declarat plângând:

„După cum aţi văzut, la bârnă am mers puţin mai slab, dar după aceea m-am adunat foarte bine la sol, mi-am făcut solul cât am putut eu de bine, mi-au ieşit liniile acrobatice, mi-a ieşit artistica. A fost cel mai bun sol, a fost mai bun ca la Europene şi ca la Mondialele de anul trecut. Dar nici nu ştiu exact să vă spun ce s-a întâmplat. Da, mă simt nedreptăţită, pentru că ştiam că meritam o notă mult mai mare''.

''Nu ştiu ce s-a întâmplat cu contestaţia, şi americanca a contestat şi ei i-a mărit nota. Şi am făcut exerciţiul cât am putut eu de bine, nu am ieşit afară din covor. Nu ştiu să vă spun, de ce nu s-a modificat. Eu nu am auzit nimic să-mi spună că m-au penalizat acolo sau dincolo. Eu ştiu foarte bine cum am făcut solul, ştiu foarte bine că nu am ieşit afară din covor, ştiu că liniile acrobatice mi-au ieşit destul de bine, artistica am făcut-o destul de bine...'', a mai spus gimnasta română.

Ana Barbosu a venit plângând la zona mixtă: „Sunt dezamăgită de această decizie”

„Mi-este ruşine pentru că am mai şi urcat acolo sus. Îmi pare rău, pentru că aş fi putut duce din nou România pe podium la gimnastică. A fost... Staţi să-mi aleg cuvintele. A fost o finală la care nu mă aşteptam.

În primul rând am plâns două zile încontinuu până acum pentru că am ajuns în finală şi m-am gândit că mai bine plâng înainte de finală... şi când am văzut că am făcut cel mai bun exerciţiu de la această competiţie, am fost foarte mândră de mine. Şi sunt în continuare.

Când am văzut că sunt pe trei m-am gândit că duc din nou România pe podiumul olimpic la gimnastică. Şi apoi a fost decizia arbitrilor să schimbe chestia asta. Cam multe se întâmplă", a spus Bărbosu, care fost depăşită în clasament, în urma contestaţiei, de americanca Jordan Chiles.

"Sunt dezamăgită de această decizie şi ştiu în inima mea că am făcut tot ce am putut. Ştiu că primul rezultat a fost... Nu vreau să trec peste calculele arbitrelor, dar ce este în inima mea este în inima mea şi vă daţi seama că mi-aş fi dorit mai mult să fie România pe locul trei decât tot America", a adăugat Bărbosu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici