Mihai Stoica: Nu există disensiuni între mine şi Marius Lăcătuş, conlucrarea este perfectă

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu există disensiuni între el şi antrenorul echipei, Marius Lăcătuş, infirmând zvonurile apărute în presă despre problemele dintre cei doi.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Mihai Stoica: Nu există disensiuni între mine şi Marius Lăcătuş, conlucrarea este perfectă

Mihai Stoica: Nu există disensiuni între mine şi Marius Lăcătuş, conlucrarea este perfectă (Imagine: Alexandru Hreniuc/Mediafax Foto)

"S-a scris, s-a spus mult în această perioadă, cu părere de rău spun că majoritatea chestiilor pe care le-am citit sunt total neconforme cu realitatea şi tocmai de aceea am ţinut neapărat să clarific anumite aspecte. Există o conclucrare perfectă la Steaua, indiferent de ce vor unii să insinueze sau chiar să zică clar, că sunt disensiuni între Marius Lăcătuş şi mine. Nu este adevărat. S-a spus că toate deciziile le ia patronoul. Nu este adevărat. Sigur că decizia finală îi aparţine, cum este şi normal", a spus Mihai Stoica.

Stoica a precizat că aducerea antrenorului Gabriel Caramarin în staful tehnic al Stelei l-a încântat pe "principalul" Marius Lăcătuş. "S-a scris că a fost impusă aducerea lui Gabriel Caramarin. Nu este adevărat. Gabriel Caramarin este un antrenor tânăr în care eu am foarte mare încredere, un antrenor cu care eu am colaborat la Unirea Urziceni. Având în vedere că el părăsea gruparea ialomiţeană, mai nou ilfoveană, i-am adresat rugămintea lui Marius Lăcătuş şi l-am întrebat dacă el consideră oportună cooptarea în staful tehnic al echipei. Răspunsul a fost un "da" răspicat pentru că, întâmplător, Gabriel Caramarin a lucrat cu Marius Lăcătuş la FC Naţional. Iar Gabriel Caramarin este un profesionist desăvârşit. Nu vine în locul nimănui. E normal ca o echipă cu pretenţiile noastre să aibă un staf care să corespundă şi din punct de vedere numeric. E fără dubii că sufeream la acest capitol", a mai spus el.

Managerul general a explicat că principalul său rol la Steaua este rentabilizarea clubului. "Acest club a suferit din punct de vedere managerial, iar pentru asta am venit eu aici în primul rând. Nu pentru a obţine rezultate peste noapte pentru că e foarte greu, dar nu imposibil, însă cel mai important lucru pentru mine este rentabilizarea clubului. Când am plecat de la Steaua eram la plus, când am părăsit Unirea Urziceni eram la plus. E practic imposibil să mai reuşim performanţa de a fi la plus, cheltuielile au crescut, doar în situaţia în care vom ajunge din nou să jucăm în Liga Campionilor, dar sunt reţinut când vorbesc de Liga Campionilor, suntem pe locul şapte", a adăugat Stoica.

Oficialul stelist consideră că problema cea mai mare a Stelei o reprezintă omogenizarea lotului. "Problema noastră este omogenizarea acestei echipe formate oarecum peste noapte şi aştept cu nerăbdare, cum n-am aşteptat în viaţa mea, reunirea lotului şi aştept şi acum, număr orele, nu zilele, până la plecarea în cantonament. Este probabil cel mai bine organizat cantonament din istoria unei echipe de club de fotbal din România. În a doua perioadă de pregătire vom întâlni cinci adversari de cupele europene", a menţionat el.

Mihai Stoica a anunţat că niciunui jucător stelist nu i s-a propus diminuarea contractului de când el a venit la club, dar se gândeşte să-i ceară acest lucru unui jucător. "Deocamdată, de la venirea mea, nu s-a propus niciunui jucător să i se reducă salariul. Este foarte posibil ca eu să-i propun unui jucător să-şi reducă salariul. Dar n-are importanţă numele lui acum. Salariile nu sunt toate justificate. Sunt unele mult prea mari. Cea mai mare cheltuială a unui club este cea ocazionată de achitarea salariilor. Până când vom reuşi să ajungem la un algoritm pe care l-am pus în practică nu cu mult timp în urmă, va dura. Va trebui să aducem jucători noi, e foarte greu să-l aplicăm acum când contractele jucătorilor sunt în derulare. Toţi jucătorii care vor veni, cât eu voi fi aici, vor avea un alt sistem. Vor fi plătiţi în funcţie de performanţa realizată, în niciun caz nu se vor mai încasa salarii uriaşe, cum încasează unii jucători iar evoluţiile lor nu justifică asemenea salarii", a explicat oficialul stelist.

Managerul general al Stelei a dorit să înceapă conferinţa de presă prin a-i transmite antrenorului echipei de rugby Dinamo Bucureşti, Ştefan Demci, însănătoşire grabnică. "Aş vrea să transmit gândurile mele bune către un mare sportiv, antrenorul echipei de rugby Dinamo Bucureşti, Ştefan Demci, care se află internat în stare gravă. Sper din toată inima ca totul să fie în regulă. Un om puternic, aşa cum este el, un sportiv de valoarea lui, să revină printre noi aşa cum îl ştim", a spus Mihai Stoica.

Antrenorul principal al dinamoviştilor a fost internat din cauza unei infecţii la plămâni, iar starea sa s-a agravat din cauza unor complicaţii cardiace.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici