- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (19.06.2024, 19:05)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Mihăilă, cel mai rapid fotbalist de la Euro 2024. Românul l-a depăşit pe Kylian Mbappe
Cristiano Ronaldo a avut cele mai multe tentative de a marca, iar gazdele din Germania şi-au fructificat cel mai bine ocaziile în prima rundă a meciurilor din grupe la Campionatul European, în timp ce Valentin Mihăilă fost cel mai rapid pe gazon până acum.
Urmărește
1086 afișări
Mihăilă, cel mai rapid fotbalist de la Euro 2024. Românul l-a depăşit pe Kylian Mbappe
Ronaldo nu a reuşit să înscrie din cele trei şuturi pe care le-a executat marţi în victoria Portugaliei cu 2-1 în faţa Cehiei şi este unul dintre cei patru jucători care au avut cinci tentative de a marca, în total, alături de francezul Marcus Thuram, georgianul Georges Mikautadze şi danezul Christian Eriksen.
Până acum, a fost un turneu al golurilor timpurii şi târzii - cu şase dintre cele 34 de goluri marcate în primele 15 minute şi 14 în prima jumătate de oră. La capătul zilei de marţi se marcaseră deja patru goluri în minutele suplimentare de joc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Cu o medie consistentă de 2,84 goluri pe meci, adică unul la fiecare 32 de minute, doar cinci dintre cele 24 de echipe nu au reuşit să înscrie în meciurile de deschidere.
Albanezul Nedim Bajrami a marcat cel mai rapid gol din istoria Euro după 23 de secunde împotriva Italiei, deşi echipa sa a sfârşit prin a pierde cu 2-1.
Portugalia conduce la timpul de posesie a mingii, cu 69%, în timp ce gazdele din Germania au fost la fel de dominante, cu 68%, în victoria cu 5-1 în faţa Scoţiei.
Germanii au cea mai bună acurateţe a pasei, cu 94%, conduşi de mijlocaşul lor ofensiv Jamal Musiala, în vârstă de 21 de ani, care a finalizat 100% din cele 33 de pase către coechipierii săi.
Serbia a efectuat cele mai multe deposedări prin alunecare, 20, în meciul pierdut cu 1-0 în faţa Angliei, cifră egalată de Turcia în victoria zdrobitoare cu 3-1 în faţa Georgiei.
Doi jucători au reuşit câte două pase de gol în prima rundă. Atacantul român Dennis Man în victoria cu 3-0 în faţa Ucrainei şi, poate mai surprinzător, fundaşul olandez Nathan Ake, în victoria cu 2-1 în faţa Poloniei.
Turcia a avut cele mai multe şuturi la poartă ca echipă, cu 22, unul mai mult decât Olanda, şi a avut, de asemenea, cel mai mare coeficient de posibile goluri (xG) - o măsură a cât de promiţătoare au fost şansele lor - cu 2,62.
Cea mai eficientă echipă a fost Germania, care a marcat de cinci ori, cu un xG de 2,04, iar cea mai risipitoare a fost Croaţia, care nu a marcat în faţa Spaniei în înfrângerea cu 3-0, în ciuda unui xG de 2,27.
Portarul ceh Jindrich Stanek a fost cel mai ocupat între buturi, cu şapte parade, cu una mai mult decât Bart Verbruggen, de la Olanda.
Patru jucători au fost cronometraţi alergând cu peste 35 de kilometri pe oră, cel mai rapid fiind mijlocaşul român Valentin Mihăilă (35,9km/h).
După el s-au clasat belgianul Jeremy Doku (35,3), danezul Rasmus Hojlund (35,3) şi căpitanul Franţei, Kylian Mbappe (35,2).
Niciun jucător nu a acoperit o suprafaţă mai mare de teren decât mijlocaşul sârb Sergej Milinkovic-Savic, care a alergat 13,9 kilometri împotriva Angliei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe