Mircea Lucescu cucereşte încă un record mondial ca antrenor

Mircea Lucescu, cel care în urmă cu o lună a devenit deţinătorul recordului mondial pentru ce mai lungă perioadă de timp trecută între două numiri în funcţia de antrenor al unei echipe naţionale, a mai stabilit un record mondial. De această dată - de durată a carierei de antrenor la o naţională.

Urmărește
539 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu cucereşte încă un record mondial ca antrenor

Mircea Lucescu cucereşte încă un record mondial ca antrenor

După meciul din Liga Naţiunilor cu Cipru (3-0), din 12 octombrie, ca selecţioner al României, această perioadă de timp a devenit de 42 de ani şi 336 de zile pentru Mircea Lucescu. Debutul său a fost la 11 noiembrie 1981, împotriva Elveţiei, în meciul încheiat la egalitate, 0-0.

Acest clasament nu ia în calcul întreruperile în această postură, ci doar datele primului şi ultimului meci la care a fost pe banca echipei reprezentative.

Astfel, Lucescu a devansat cu doar 4 zile reuşita paraguayanului Manuel Fleitas Solich, a cărui carieră de antrenor la echipa naţională autohtonă s-a întins pe 42 de ani şi 332 de zile.

Solich a condus „Albirroja” pentru prima dată în 1922 (în calitate de căpitan-antrenor jucător) şi pentru ultima dată în 1965 (nereuşind să promoveze la Cupa Mondială 1966).

Lucescu îşi va consolida cu siguranţă recordul, contractul său fiind în vigoare până după Campionatul Mondial din 2026, iar momentan, rezultatele bune al tricolorilor nu constituie motiv de îngrijorare pentru o eventuală demitere.

Într-un top al celor mai longevivi antrenori la o singură echipă naţională, alcătuit de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), singurul care se mai află în activitate din primii 28 este Faouzi Benzarti (Tunisia).

Aproape toţi cei de pe listă au aceeaşi naţionalitate ca şi echipa pe care au antrenat-o. Există două excepţii: Karl Rappan, un austriac care şi-a dedicat o parte semnificativă din viaţă echipei naţionale elveţiene, iar germanul Gottlieb Göller, echipei togoleze.

Top 10, cei mai longevivi antrenori la o singură echipă naţională:

1. Mircea Lucescu / 42 ani şi 336 zile / România
2. Manuel Fleitas Solich / 42 ani şi 332 zile / Paraguay
3. Juan Cutillas / 37 ani şi 75 zile / Filipine
4. Vittorio Pozzo / 36 ani şi 37 zile / Italia
5. Mario Zagallo / 35 ani şi 62 zile / Brazilia
6. Ignacio Trelles / 33 ani şi 145 zile / Mexic
7. Óscar Tabárez / 33 ani şi 50 zile / Uruguay
8. Faouzi Benzarti / 30 ani şi 195 zile / Tunisia
9. Vujadin Boškov / 30 ani şi 185 zile / Iugoslavia
10. Marvin Rodríguez / 30 ani şi 159 zile / Costa Rica

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici