Mircea Sandu: Adunarea Generală a FRF nu are nicio treabă cu sistemul competiţional

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, marţi, că Adunarea Generală a federaţiei nu are "nicio legătură" cu sistemul competiţional al Ligii I, organismul care poate lua decizii în acest sens fiind Comitetul Executiv.

Urmărește
209 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu: Adunarea Generală a FRF nu are nicio treabă cu sistemul competiţional

Mircea Sandu (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

El l-a contrazis astfel pe preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care a susţint că Adunarea Generală a FRF a aprobat 18 echipe în Liga I şi nu pot fi mai puţine. "Adunarea Generală a aprobat ca ediţia 2013-2014 a Ligii I să aibă 18 echipe. Când s-a luat decizia în Comitetul Executiv să nu se mai înlocuiască echipele (n.r. - cele care nu au primit licenţa) atunci trebuia să se vină cu o soluţie. Scrie iar DNA pe noi dacă hotărârea Adunării Generale este pentru 18 echipe şi noi facem 12", a declarat Dumitru Dragomir, tot marţi.

În replică, Sandu a afirmat că numărul de echipe în Liga I poate fi stabilit de Comitetul Executiv al FRF, nu de Adunarea Generală.

"Este de Comitetul Executiv. Acea anexă care este inclusă în regulament este o anexă care a fost aprobată în Comitetul Executiv pentru anii 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014 şi următorii... Regulamentul, la pagina 100, articolul 21 dacă nu mă înşel, spune acest lucru: în fiecare an, înainte de sezon, federaţia, asociaţiile judeţene, respectiv cea municipală aprobă sistemul competiţional. Nu e de Adunarea Generală, nu are nicio legătură cu Adunarea Generală, aşa încât lucrurile din punctul meu de vedere sunt foarte clare", a declarat Sandu, la DigiSport.

Totuşi, şeful FRF a admis faptul că membrii Comitetului Executiv pot decide ca unele echipe care au retrogradat să rămână în primul eşalon dacă au luat licenţa, însă el nu este de acord cu acest lucru.

"Eu am un vot pe care îl voi exprima sau poate nu o să-l exprim. Majoritatea va decide. Eu, ca administrator, mă supun deciziilor Comitetului Executiv. Sau Adunării Generale şi Comitetului Executiv. Dar nu are nicio legătură Adunarea Generală cu sistemul competiţional. Dar Adunarea Generală este suverană, deciziile ei sunt executorii, eu mă supun. Este posibil ca în Comitetul Executiv să se decidă sezonul competiţional cu 18 echipe", a precizat preşedintele federaţiei.

Mircea Sandu a reafirmat că, în acest moment, echipele care se clasează pe locurile 15-18 la finalul sezonului şi cele situate pe poziţii neretrogradabile, dar nu au luat licenţa, vor evolua în Liga a II-a anul viitor.

"Am avut o întâlnire cu câţiva reprezentanţi ai unor cluburi de Liga I... Nu ştiu de ce nu s-a făcut un demers la ligă, să se convoace o adunare generală a ligii, să facă o propunere în unanimitate sau cu majoritate la Comitetul Executiv, care analiza. Eu i-am anunţat că nu voi face altceva decât voi respecta legea, nu voi accepta modificări pe parcurs. Deci, primul criteriu este cel sportiv, dacă ai retrogradat, locurile 15-18, cu toate licenţele pe care le-ai luat, eşti retrogradat. Cine nu obţine licenţa, chiar dacă din punct de vedere sportiv a realizat, este în Liga a II-a. Dacă din Liga a II-a nu-şi obţin licenţă cele patru, câte obţin, atâtea promovează. Am scos articolul 20 care se referea la locuri vacante tocmai pentru a da deoparte toate suspiciunile. Eu militez să se respecte acest regulament", a adăugat Sandu.

Reprezentanţii cluburilor Viitorul Constanţa, CSMS Iaşi, Concordia Chiajna şi Ceahlăul Piatra Neamţ au solicitat, marţi, conducerii Federaţiei Române de Fotbal să se găsească o modalitate pentru a rămâne în Liga I pe locurile cluburilor care nu au primit licenţa.

Gheorghe Hagi (Viitorul Constanţa), Florin Prunea (CSMS Iaşi), Ion Butoi (Concordia Chiajna) şi Vicenţiu Iorgulescu (Ceahlăul Piatra Neamţ) au discutat, marţi dimineaţă, cu preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, după care s-au întâlnit cu oficiali ai Federaţiei Române de Fotbal.

Comisia de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a respins dosarele cluburilor FC Rapid, Universitatea Cluj şi CS Turnu Severin pentru obţinerea licenţei de participare în ediţia 2013-2014 a Ligii I. Cele trei echipe vor retrograda dacă nu vor obţine la TAS o decizie favorabilă în acest caz, până la 31 mai, când se încheie procesul de licenţiere.

Finanţatorul FC Viitorul Constanţa, Gheorghe Hagi, consideră că ar fi normal ca din Liga I să retrogradeze doar o echipă, în condiţiile în care trei formaţii nu au primit licenţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici