Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir vor fi urmăriţi penal

Judecătoria Sectorului 2 a admis, miercuri, plângerea formulată de FC Corvinul Hunedoara împotriva neînceperii urmăririi penale decise de DNA în cazul unor actuali şi foşti oficiali FRF şi LPF, printre care Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, acuzaţi de abuz în serviciu, trimiţând cauza procurorului.

Urmărește
1673 afișări
Imaginea articolului Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir vor fi urmăriţi penal

Mircea Sandu (IMagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

FC Corvinul îi acuză de abuz în serviciu, printre alţii, pe preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi pe preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, susţinând că federaţia şi liga au aplicat regulamentele sportive în mod discreţionar, în litigiul pe care gruparea hunedoreană l-a avut cu FC Rapid, în urma transferului portarului Bogdan Lobonţ.

"În temeiul art. 278/1 alin. 8 lit. b) C.proc.pen., admite plângerea formulată de petenta FC Corvinul Hunedoara în contradictoriu cu intimaţii Sandu Mircea, Dragomir Dumitru, Kassai Adalbert, Duru Viorel, Lupescu Ioan Angelo şi Stângaciu Adrian împotriva rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale date de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie în dosarul nr. 408/P/2011. Desfiinţează rezoluţia atacată şi trimite cauza procurorului în vederea începerii urmăririi penale conform art. 273 alin. 11 C.proc.pen. faţă de intimaţii Sandu Mircea, Dragomir Dumitru, Kassai Adalbert, Duru Viorel, Lupescu Ioan Angelo şi Stângaciu Adrian sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 246 C.pen.. În temeiul art. 192 al. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 13.03.2013", informează portalul Ministerului Justiţiei.

Bogdan Lobonţ s-a format la Centrul de Copii şi Juniori al clubului Corvinul, grupare pentru care a evoluat până în anul 1997, când a fost transferat la FC Rapid. În martie 2000, Lobonţ a plecat de la Rapid la Ajax Amsterdam, în schimbul sumei de aproximativ trei milioane de dolari. Conform înţelegerii cu Rapid, clubul din Hunedoara ar fi trebuit să primească circa 900.000 de dolari, reprezentând 30 la sută din valoarea trasferului jucătorului în Olanda, dar gruparea patronată de George Copos nu a plătit aceşti bani.

După ce toate instanţele din fotbalul românesc au dat câştig de cauză clubului Rapid, gruparea hunedoreană a făcut plângere penală la DNA împotriva FRF şi LPF, dar procurorii au decis neîneperea urmăririi penale.

Corvinul s-a adresat în civil în litigiul cu Rapid, iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat dreptate. Cu toate acestea, instanţele sportive tot nu au obligat clubul Rapid să plătească suma.

După declararea insolvenţei clubului Rapid, la 7 decembrie 2012, FC Corvinul Hunedoara s-a înscris cu suma de 3,1 milioane lei la masa credală, dar administratorul judiciar nu a admis această sumă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici