Mititelu spune că LPF funcţionează ilegal, juristul Ciubotă neagă acest lucru

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, luni, că LPF funcţionează ilegal, pentru că membrii ei nu sunt înregistraţi, în timp ce Cătălin Ciubotă, avocatul LPF, neagă această situaţie, afirmând oficialul oltean confundă asociaţiile cu societăţile comerciale.

157 afișări
Imaginea articolului Mititelu spune că LPF funcţionează ilegal, juristul Ciubotă neagă acest lucru

Adrian Mititelu (Imagine: Remus Badea/Mediafax foto)

Mititelu a afirmat, luni, la GspTV, că LPF funcţionează ilegal din 2003 şi că mai multe cluburi, printre care CFR Cluj, Dinamo şi Gaz Metan Mediaş, nu figurează printre membrii ligii, astfel că hotărârile Adunării Generale a LPF sunt nule.

"El (n.r. - preşedintele LPF, Dumitru Dragomir) stă la ligă ilegal. Juriştii ăia pe care el i-a chemat la LPF sunt nişte împachetaţi, sunt nişte nulităţi de la A la Z. CFR Cluj nu e membru, Gaz Metan Mediaş nu e membru, Dinamo nu e membru, Sibiu nu e membru. Acele persoane juridice nu sunt membri ai ligii. Din 2003, liga funcţionează ilegal. O singură modificare s-a făcut de atunci. El trăieşte într-o minciună îngrozitoare. Liga nu e firma lui Dragomir, e o asociaţie. Eu am acte de la Registrul Comerţului. Dragomir are un mandat nul. Toate hotărârile Adunării Generale sunt nule. Liga are doar trei membri valizi: Craiova, Bistriţa şi Ceahlăul. Dacă nu erau nici aceşti trei membri, Liga era suspendată automat", a spus Adrian Mititelu la GspTV, potrivit www.prosport.ro.

Contactat de MEDIAFAX, juristul LPF Cătălin Ciubotă a declarat că liga funcţionează ca o asociaţie şi numai membrii fondatori figurează în statut. Totodată, potrivit lui Ciubotă, LPF nu este obligată să-i înregistreze pe noii săi membri la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor.

"M-a distrat declaraţia domnului Mititelu, că liga este nulă. Probabil pentru că dânsul lucrând cu făină, trei nule, a preluat de acolo. Nu are nicio legătură cu realitatea toată această vâlvă. Liga funcţionează ca o asociaţie şi doar membrii fondatori figurează în statut. Doar membrii fondatori sunt evidenţiaţi. E o problemă internă. Adunarea Generală o aprobă de fiecare dată când apar membri noi, dar nu există obligativitatea de a-i înregistra la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor. Ce ar însemna ca o asociaţie a revoluţionarilor spre exemplu, care are 20-30.000 de membri, să-i înregistreze pe toţi la Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor? Nu sunt supuşi înregistrării pentru că s-ar face coadă la judecătorie. Statutul ligii nu prevede expres cluburile membre tocmai pentru că intrările şi ieşirile sunt nelimitate, sunt echipe care retrogradează şi altele care promovează. Nu înţeleg unde e nulitatea, e o neînţelegere. Cred că lumea confundă asociaţiile şi fundaţiile cu societăţile comerciale şi de aici apar toate aceste neînţelegeri. Liga este o asociaţie non-profit şi se presupune că intri şi ieşi când vrei, nu eşti obligat ca la societăţile comerciale unde eşti obligat să înregistrezi", a declarat Ciubotă pentru MEDIAFAX.

Cătălin Ciubotă îl întreabă pe Mititelu cum a încasat gruparea Univeristatea Craiova banii din drepturile TV dacă LPF a funcţionat ilegal: "Am discutat şi cu domnul Dragomir, bineînţeles, mi s-a cerut părerea şi i-am explicat că nu este vorba de nicio nulitate. Eu am depus la ligă un punct de vedere legal. Am văzut că domnul Mititelu vorbea de Registrul Comerţului, că a verificat acolo, dar liga nu are nicio legătură pentru că funcţionează ca asociaţie şi e foarte clar cine este membru. Şi în plus, dacă funcţionează ilegal, cum au încasat banii din drepturile tv? Sau cum au votat în cadrul Adunărilor Generale, dacă nu sunt membri?"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici