Modificarea unilaterală a contractelor jucătorilor, anulată
„În cadrul şedinţei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (n.r. – care a avut loc luni), a fost reanalizată propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal de asimilare a situaţiei de criză financiară cu forţa majoră şi, în consecinţă, acordarea dreptului cluburilor de orice categorie competiţională de a reduce unilateral drepturile financiare stabilite în contractele încheiate cu jucătorii. Ca urmare a Avizului negativ formulat de Departamentul Juridic al FRF, precum şi ca urmare a opiniei legale formulate de o societate civilă de avocaţi, a fost respinsă propunerea LPF mai sus menţionată, astfel cum a fost aceasta reţinută în Hotărârea Comitetului Executiv al FRF nr. 13 din data de 21.12.2009, punctul 4„, informează site-ul oficial al FRF.
La data de 21 decembrie 2009, Comitetul Executiv al FRF a decis, la propunerea LPF şi în absenţa preşedintelui Mircea Sandu, că grupările pot reduce unilateral, cu cel mult 50 la sută, pe o perioadă de maxim un an, drepturile financiare ale jucătorilor, din cauza crizei economice la nivel naţional şi mondial, considerată a fi o situaţie de forţă majoră. Şedinţa a fost condusă atunci de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care îndeplineşte şi funcţia de vicepreşedinte al FRF.
Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a considerat că decizia de a permite cluburilor să reducă unilateral drepturile financiare ale jucătorilor a fost „luată în pripă”, membrii Comitetului Executiv neavând o astfel de atribuţie. Sandu a adăugat că ar fi intrat în grevă, dacă ar fi fotbalist şi clubul i-ar fi redus unilateral contractul.