Morariu EXPLICĂ decizia de a demisiona de la conducerea COSR

Octavian Morariu a explicat, marţi, într-o conferinţă de presă, decizia de a demisiona de la conducerea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român prin faptul că activităţile avute în cadrul CIO şi la Asociaţia Europeană de Rugby nu-i mai permit să fie atent "sută la sută la ce se întâmplă la COSR".

Urmărește
166 afișări
Imaginea articolului Morariu EXPLICĂ decizia de a demisiona de la conducerea COSR

Octavian Morariu (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Sunt zece ani de când conduc acest for şi cred că în această perioadă am fost un preşedinte dedicat. Consider că evoluţia COSR a fost vizibilă în toţi aceşti ani, în care am încercat cu încăpăţânare să apăr valorile olimpismului. Având în vedere însă şi celelalte activităţi ale mele din cadrul CIO şi Asociaţiei Europene de Rugby, precum şi celelalte, constat o supraîncărcare a activităţilor mele. Nu sunt ahtiat după funcţii şi din respect pentru cei din jur şi pentru familia mea, am hotărât să mă retrag din funcţia de preşedinte al COSR. Decizia nu a fost uşoară, a fost una de moralitate şi normalitate, în acelaşi timp. Toate activităţile mele nu-mi mai permit să fiu atent sută la sută la ce se întâmplă la COSR. Aici trebuie să fie cineva care să se ocupe zi de zi de această activitate. Ar fi fost din partea mea o lipsă de moralitate şi deontologie ca să continui", a declarat Morariu.

Conform statutului, Morariu rămâne în funcţie până la data următoarei şedinţe a Adunării Generale, care va avea loc la 29 mai. În cadrul acestei adunări, vor avea loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al COSR pentru perioada rămasă din mandatul lui Morariu, adică după Jocurile Olimpice de la Rio.

Unul dintre favoriţii la postul de şef al COSR este Alin Petrache, care îndeplineşte şi funcţia de preşedintele al Federaţiei Române de Rugby.

Octavian Morariu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) în cadrul Adunării Generale a forului, care a avut loc marţi.

Morariu s-a născut pe data de 7 august 1961, la Bucureşti, şi a absolvit Institutul de Construcţii în 1986. Fost jucător de rugby, el a fost selecţionat la vîrsta de 16 ani pentru prima oară la naţionala de juniori şi în 1984 a evoluat, pentru prima dată, alături de reprezentativa de seniori a României, într-o partidă cu selecţionata Spaniei. Are în palmares 20 de selecţii la echipa naţională B şi cinci la prima reprezentativă.

Octavian Morariu a fost primul român invitat să joace pentru selecţionat Barbarians, el evoluînd în 1984 împotriva celor de la Swansea. În anul 1987, Morariu a rămas în Franţa, unde a solicitat azil. El a evoluat, timp de doi ani, în prima divizie a campionatului Franţei.

Din 2001 până în 2003, Octavian Morariu a fost preşedintele Federaţiei Române de Rugby. În iulie 2003, Octavian Morariu a fost numit oficial, printr-o Hotărîre de Guvern, în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), cu rang de secretar de stat.

Octavian Morariu a fost ales în funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român la 15 noiembrie 2004, înlocuindu-l pe Ion Ţiriac. Fostul rugbist a fost reales în această funcţie la 27 noiembrie 2008 şi în 28 februarie 2013.

Tot în 2013, el a fost desemnat preşedinte al Asociaţiei Europene de Rugby.

Morariu a devenit oficial membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), la reuniunea de la Buenos Aires, ce a avut loc la 10 septembrie 2013. La 1 aprilie, el a fost ales în Comisia pentru Programul Olimpic şi în Comisia pentru Relaţii Internaţionale ale CIO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici