Motivul pentru care Ede Molnar nu a terminat cursa olimpică de mountain-bike de la Paris 2024

  • Ciclistul român Ede Karoly Molnar, singurul reprezentant al României în probele olimpice de ciclism de la Paris 2024, nu a reuşit luni să termine cursa mountain-bike, cross- country, din motive tehnice.
  • El a fost eliminat din competiţie la jumătatea cursei, în baza unei prevederi de regulament.
Urmărește
305 afișări
Imaginea articolului Motivul pentru care Ede Molnar nu a terminat cursa olimpică de mountain-bike de la Paris 2024

Sursa foto: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

Molnar a plecat excelent în cursă. A luat startul de pe locul 33 şi a terminat prima tură pe locul 14. Românul a ajuns al şaselea, când i s-a rupt roata din spate, din cauza terenului accidentat.

Era la jumătatea traseului şi, potrivit regulamentului, intervenţiile service se pot face doar în locuri special amenajate. A pierdut mai mult de zece minute până şi-a schimbat roata şi a revenit pe traseu, iar la puţin timp a fost scos din competiţie conform regulii 80.

„S-au întâmplat mai multe accidente de felul acesta, din cauza traseului extrem de tehnic. Ghinionul a fost că roata s-a rupt departe de locul de service şi a pierdut foarte mult timp până a ajuns la noi să-i schimbăm roata”, a explicat antrenorul Răzvan Jugănaru, citat de pagina oficială a COSR.

„Când a revenit în cursă pierduse mai mult de 80 la sută din timpul celorlalţi, ceea ce însemna că risca să fie ajuns din urmă de cei care se luptau pentru primele locuri. Din acest motiv a fost scos de pe traseu – este aşa numita Regula 80”, a mai precizat tehnicianul român.

„În ciuda nefericitului incident, Ede Molnar a făcut impresie frumoasă la Paris 2024 şi se gândeşte deja să lupte pentru calificarea la următoare ediţie a Jocurilor Olimpice.”, scrie COSR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici