Muriel Furrer, ciclistă de 18 ani, a murit după ce s-a lovit de un copac la Campionatele Mondiale

Elveţiana pierduse controlul bicicletei în timpul cursei, iar discuţiile privind şansele de salvare s-au aprins după ce s-a aflat că elicopterul ar fi ajuns la cel puţin o oră după încheierea cursei.

Urmărește
281 afișări
Imaginea articolului Muriel Furrer, ciclistă de 18 ani, a murit după ce s-a lovit de un copac la Campionatele Mondiale

Vestea decesului a venit vineri, la ora 14.50, într-un comunicat de presă oficial al UCI, Uniunea Internaţională de Ciclism, unde exista o fotografie alb-negru a lui Muriel Furrer.

Ciclista, junioară elveţiană în vârstă de 18 ani, a murit la Spitalul Universitar din Zurich, unde fusese internată în urma unei căderi în timpul concursului dedicat categoriei sale, în cadrul Campionatelor Mondiale de ciclism şi paraciclism care au loc la Zurich.

Starea sportivei a părut imediat extrem de critică, cu răni semnificative la cap, care a necesitat transportul cu elicopterul la unitatea sanitară unde a fost şi ea supusă unei intervenţii chirurgicale, potrivit celor relatate de ziarul elveţian Blick.

„Odată cu trecerea în nefiinţă a lui Muriel Furrer, comunitatea ciclistă internaţională pierde o sportivă cu un viitor strălucit în faţă”, a scris UCI în comunicarea oficială, subliniind modul în care familia a cerut să fie respectată intimitatea circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

A văzut vreun alt sportiv căderea elveţiencei „în direct”? Se pare că nu, întrucât pedala singură. Prin regulament, nu există legătură radio la Campionatul Mondial.

Motiv pentru care alarma nu ar fi fost imediată, ci declanşată atunci când fata nu a fost văzută la linia de sosire . Prezenţa radiourilor ar fi fost totuşi utilă în accelerarea operaţiunilor, chiar dacă Furrer şi-ar fi pierdut imediat cunoştinţa conform diverselor surse.

Este un subiect de discuţie, precum cel al serviciilor de salvare. Conform celor relatate de ziarul elveţian Blick, elicopterul a sosit la cel puţin o oră după încheierea cursei, deci extrem de târziu. Anchetatorii vor lua toate datele de pe computerul bicicletei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici