Murray se retrage de la simplu la Wimbledon, dar va juca la dublu

Andy Murray, de două ori campion la Wimbledon, s-a retras din competiţia de simplu, dar va juca la dublu alături de fratele său Jamie, în meciul său de adio de la Grand Slam, a anunţat marţi echipa de management a jucătorului în vârstă de 37 de ani.

41 afișări
Imaginea articolului Murray se retrage de la simplu la Wimbledon, dar va juca la dublu

Murray se retrage de la simplu la Wimbledon, dar va juca la dublu

Murray, care a suferit recent o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea unui chist spinal care îi comprima nervii şi îl făcea să piardă controlul şi puterea piciorului drept, a decis că nu este suficient de apt pentru cerinţele competiţiei de simplu.

„Din păcate, în ciuda faptului că a lucrat incredibil de mult la recuperarea sa de la operaţia sa de acum puţin peste o săptămână, Andy a luat decizia foarte dificilă de a nu juca la simplu în acest an", a declarat echipa lui Murray.

„După cum vă puteţi imagina, el este extrem de dezamăgit, dar a confirmat că va juca în dublu cu Jamie şi aşteaptă cu nerăbdare să concureze la Wimbledon pentru ultima dată."

Murray trebuia să-l înfrunte marţi pe cehul Tomas Machac pe terenul central la simplu, după ce a informat All England Club că va lua cât mai mult timp posibil pentru a lua o decizie.

„Andy - ne pare rău să auzim că nu vei juca la simplu în acest an", a declarat Wimbledon pe social media.

„Dar abia aşteptăm să te vedem concurând la dublu şi să sărbătorim toate amintirile pe care ni le-ai oferit".

Murray, care în 2013 a pus capăt unei aşteptări de 77 de ani pentru un campion britanic de simplu masculin la Wimbledon şi a câştigat trofeul din nou în 2016, a declarat anterior că este puţin probabil să îşi continue cariera dincolo de acest an şi ar putea evolua la Jocurile Olimpice de la Paris.

Murray şi-a relansat cariera după ce a suferit o intervenţie chirurgicală de refacere a şoldului în 2019, dar s-a luptat să ajungă în ultimele etape ale turneelor principale şi a trebuit să se ocupe de o accidentare la gleznă suferită la Miami Open în martie.

El a fost înlocuit pe tabloul de la Wimbledon de experimentatul belgian David Goffin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici