Nadal, inclus în echipa Spaniei pentru finala Cupei Davis

  • Rafael Nadal a fost inclus în echipa Spaniei pentru optimile de finală ale Cupei Davis din noiembrie, informează BBC Sport.
  • Fostul lider mondial, în vârstă de 38 de ani, se alătură numărului trei mondial, Carlos Alcaraz, lui Roberto Bautista Agut, Pablo Carreño Busta şi Marcel Granollers.
Urmărește
28 afișări
Imaginea articolului Nadal, inclus în echipa Spaniei pentru finala Cupei Davis

Nadal, inclus în echipa Spaniei pentru finala Cupei Davis

Nadal nu a mai concurat de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, unde dublul campion de Grand Slam a fost învins la simplu de Novak Djokovic şi a pierdut în sferturile de finală ale probei de dublu, avându-l partener pe Alcaraz.

El s-a retras de la US Open în august şi de la Laver Cup, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, din cauza problemelor de formă.

Spania, de şase ori campioană, al cărei cel mai recent succes a fost în 2019, va înfrunta Olanda în sferturile de finală, începând cu 19 noiembrie.

Nadal a lipsit de la US Open deoarece a declarat că „nu va fi capabil să ofere 100% din eforturi în acest moment”.

El s-a retras apoi de la Laver Cup la începutul lunii septembrie, afirmând că există „alţi jucători care pot ajuta echipa să obţină victoria”.

Nadal a ratat şi Australian Open în ianuarie din cauza unei accidentări şi a decis să nu participe la Wimbledon pentru a se concentra asupra Jocurilor Olimpice.

El a sugerat anterior că se va retrage la sfârşitul acestui an, dar a declarat înainte de Roland Garros că nu este „100%” sigur că va fi ultima dată când va juca pe terenul de la Roland Garros.

Sferturile de finală ale Cupei Davis se vor desfăşura între 19 şi 21 noiembrie, iar semifinalele vor avea loc în zile consecutive, înaintea finalei programate duminică, 24 noiembrie.

Numărul unu mondial în exerciţiu, Jannik Sinner, va conduce Italia, campioana en-titre, care va încerca să devină prima echipă care îşi păstrează titlul din 2013.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici