Nadal s-a calificat pentru aşteptata confruntare cu Djokovic la Jocurile Olimpice

Rafael Nadal şi rivalul său Novak Djokovic se reîntâlnesc după mai bine de doi ani, în turul doi al Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, după ce spaniolul l-a învins duminică, în primul tur, pe maghiarul Marton Fucsovics.

Urmărește
366 afișări
Imaginea articolului Nadal s-a calificat pentru aşteptata confruntare cu Djokovic la Jocurile Olimpice

Nadal s-a calificat pentru aşteptata confruntare cu Djokovic la Jocurile Olimpice

Rafael Nadal l-a învins pe ungurul Marton Fucsovics cu 6-1, 4-6, 6-4, după două ore şi 32 de minute de joc.

Nadal şi Djokovic vor juca al 60-lea meci din seria confruntărilor directe din circuit, pe care Djokovic o conduce cu 30-29. Va fi prima lor confruntare de la sferturile de finală de la Roland Garros 2022, pe care Nadal a câştigat-o în patru seturi.

Victoria lui Djokovic împotriva lui Matthew Ebden de sâmbătă şi cea a lui Nadal împotriva lui Fucsovics de duminică, împlineşte o dorinţă a fanilor care aşteaptă de mai bine de doi ani această nouă confruntare.

Nadal deţine un record de 112-4 la turneul major pe zgură, Roland Garros, unde este de 14 ori campion. Dar pe Court Phillipe-Chatrier, unde spaniolul a creat unele dintre cele mai magice momente ale carierei sale, recentul finalist de la Bastad a trebuit să muncească din greu împotriva lui Fucsovics.

Campionul de la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008 a trecut în forţă de setul inaugural în doar 31 de minute. Dar au existat momente în care blockbuster-ul Djokovic-Nadal părea a fi în pericol.

Fucsovics a condus cu 2-1 în setul decisiv şi a avut un avantaj de 0/40 pe serviciul lui Nadal. Dar spaniolul a revenit decisiv, după care în game-ul următor, Fucsovics a ratat un backhand şi a cedat break-ul decisiv.

În prima întâlnire din circuit a celor doi, Nadal a profitat în momentele de presiune, transformând patru din cele opt mingi de break, faţă de două din 10 pentru Fucsovics.

Meciul dintre Nadal şi Djokovic se joacă luni, la o oră ce urmează a fi anunţată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici