Nadal şi Mo Farah, alături de alte 24 de persoane pe lista publicată de hackerii de la Fancy Bear cu sportivii cărora li s-a permis să folosească substanţe interzise

Numele sportivilor Rafael Nadal şi Mohamed Farah, medaliaţi cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, apar pe o nouă listă publicată de grupul de hackeri Fancy Bear, cu sportivi cărora le-ar fi fost permis să folosească substanţe interzise.

Urmărește
1701 afișări
Imaginea articolului Nadal şi Mo Farah, alături de alte 24 de persoane pe lista publicată de hackerii de la Fancy Bear cu sportivii cărora li s-a permis să folosească substanţe interzise

Rafael Nadal

Potrivit fişelor medicale confidenţiale publicate de către hackeri, tenismenul spaniol Rafael Nadal a folosit substanţele betametazonă şi corticotropină. Atletul britanic Mo Farah a primit tratamente cu sulfat de morfină, triamcinolon şi vicodin.

Pe lista celor de la Fancy Bear mai apar numele altor 24 de sportivi: opt din Marea Britanie, patru din Canada, patru din Stele Unite câte doi din Franţa, Danemarca şi Argentina, unul din Spania, unul din Ungaria, unul din Belgia şi unul din Burundi.

Nadal şi Farah au obţinut în total trei medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Spaniolul a fost medaliat în proba de dublu din cadrul turneului de tenis, când i-a învins în finală, alături de Marc Lopez, pe Horia Tecău şi Florin Mergea. Atletul Mohamed Farah este medaliat cu aur în probele de 5000 şi 10.000 de metri.

Betametazona face parte din grupul de medicamente cunoscute sub denumirea de corticosteroizi cu potenţă mare şi se utilizează pentru a reduce inflamaţia şi pruritul care apar în unele boli de piele de tipul eczemei de contact, pruritului non parazitar, lichenului plan şi psoriazisului.

Corticotropină reprezintă un hormon polipeptidic tropic secretat de hipofiza anterioară (adenohipofiză), cu rol în producţia şi secreţia hormonilor corticosteroizi.

Triamcinolon este un produs folosit împotriva infecţiilor cutanate (impetigo, acnee, furunculoză, sicozis stafilococic), dermatomicoze (epidermofitie interdigitală şi palmo-plantară eritrasma, sicozis tricofitic), eczeme infectate în stadiul acut sau subacut al bolii.

Sulfatul de morfină (MST Continus) conţine morfină, care aparţine unui grup de analgezice puternice numite opioide. Este utilizat pentru tratamentul durerilor severe şi refractare ce nu pot fi ţinute sub control decât cu ajutorul analgezicelor puternice.

Vicodinul este un produs medicamentos constituit pe bază de acetaminofen si Hidrocodon. Vicodin se administrează pentru remedierea senzaţiilor dureroase moderate şi a celor severe.

Printre sportivii ale căror date medicale au mai fost publicate luni se numără argentinienii Lucas Martin Rey (hochei pe iarbă) şi Facundo Callioni (hochei pe iarbă), belgianul Loick Luypaert (hochei pe iarbă), burundeza Francine Niyonsaba (atletism), canadienii Christine Sinclair (fotbal), Melissa Tancredi (fotbal), Rhian Wilkinson (fotbal) şi Sophie Schmidt (fotbal), danezii Casper Mortensen (handbal) şi Niklas Larsen (ciclism), francezii Dimitri Bascou (atletism) şi Gauthier Grumier (scrimă), britanicii Alexandra Danson (hochei pe iarbă), Callum Skinner (ciclism), Crista Cullen (hochei pe iarbă), Helen Glover (canotaj), Justin Rose (golf), Peter Reed (canotaj) şi Samantha Quek (hochei pe iarbă), maghiarul Laszlo Cseh (nataţie), americanii Ariana Washington (atletism), Brady Ellison (tir cu arcul), Connor Jaeger (nataţie) şi Lauren Hernandez (gimnastică).

Numele cele mai importante apărute pe listele publicate până acum de hackerii de la Fancy Bear sunt cele ale surorilor Venus şi Serena Williams (tenis), Simone Biles (gimnastică), Christopher Froome (ciclism). Numele canotoarei române Roxana Cogianu a apărut şi el pe lista sportivilor care ar fi luat substanţe interzise, în cadrul unor tratamente medicamentoase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici