Nadia Comăneci: Nimeni nu te învaţă să fii un fenomen

Nadia Comăneci a acordat un interviu publicaţiei spaniole La Vanguardia, la Sankt Petersburg, înainte de decenarea premiilor Laureus, în care a afirmat că nimeni nu poate învăţa un sportiv să devină un fenomen.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Nadia Comăneci: Nimeni nu te învaţă să fii un fenomen

Nadia Comăneci: Nimeni nu te învaţă să fii un fenomen

"Am impresia că generaţiile actuale nu înţeleg unele lucruri: în vremea lui, Boris Becker petrecea zece ore zilnic pe pistele de tenis. Acum sunt prea multe calculatoare, electronice, lucruri care nu existau în vremea mea. Când am început eu, la şase ani şi jumătate, pentru mine, în localitatea mea (Oneşti), nu exista altceva decât gimnastica. Nu este nevoie doar de disciplină, ci şi de altceva. De exemplu, cazul lui Roger Federer: «Credeţi că l-a învăţat cineva să joace aşa cum o face?» Nimeni nu a putut face aşa ceva. Loviturile sale sunt diferite, speciale şi de asta îl face unic. Nimeni nu te poate învăţa să fi un fenomen", a declarat Nadia.

Nadia Comăneci a declarat că la Academia de gimnastică de la Oklahoma are 200 de sportivi, însă a precizat că vrea doar să le ofere acestora o modalitate de a fi fericiţi. "Chiar şi eu mă duc în fiecare zi la sală, o jumătate de oră: stau 20 de minute pe bicicletă, fac nişte balansări, fac exerciţii cu greutăţi mai uşoare. Ador acest lucru, face parte din viaţa mea. Mă opresc doar când sunt în avion. Trebuie să inoculăm aceste valori celor mai tineri", a spus Nadia Comăneci, citată de publicaţia spaniolă La Vanguardia.

Fosta sportivă a subliniat că vine în România o dată la două luni. "Când mă văd la Bucureşti, românii vorbesc cu mine, îmi cer autografe. România a dat şi continuă să dea mari sportivi, însă cred că suntem trei de categorie superioară: Ilie Năstase, Gică Hagi şi eu", a spus Nadia.

Nadia Comăneci consideră că în gimnastica actuală nu există o sportivă care să se diferenţieze, deoarece nivelul este aproape egal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici