„Am fost informaţi despre un incident petrecut la Aegon Championships în 17 iunie. O plângere a fost depusă şi poliţia a deschis o anchetă”, a anunţat Scotland Yard, luni, într-un comunicat.
Nalbandian şi-a pierdut cumpătul după ce nu şi-a fructificat serviciul în setul al doilea. El a lovit puternic cu piciorul un panou publicitar aflat pe gazon în jurul scaunului arbitrului de la linia de fund a terenului. Arbitrul a recepţionat panoul în gleznă şi a părăsit terenul cu o plagă însângerată în zona tibiei.
Jucătorul argenitinian a fost descalificat pentru acest gest, în momentul în care câştigase primul set cu 7-6 (3) şi era condus în cel de-al doilea cu 4-3. Adversarul său, croatul Marin Cilici, a fost declarat învingător.
Nalbandian a părut confuz, dar scuzele sale nu l-au împiedicat pe supervizor să-l descalifice pentru conduită nesportivă.