Naţionala de fotbal a statului Togo a ajuns la Lome

Avionul care transporta selecţionata de fotbal a statului Togo a aterizat la Lome, duminică noapte, togolezii părăsind Angola, unde are loc Cupa Africii pe Naţiuni, ca urmare a atacului asupra autocarului lor, soldat cu doi morţi.

Urmărește
31 afișări
Imaginea articolului Naţionala de fotbal a statului Togo a ajuns la Lome

Naţionala de fotbal a statului Togo a ajuns la Lome (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipa a fost primită la aeroportul internaţional general Gnassingbé Eyadéma de premierul Gilbert Houngbo, dar şi de mai mulţi miniştri şi rude ale victimelor.

Sute de suporteri se aflau la intrarea în salonul de onoare al aeroportului.

"Este cel mai penibil moment din viaţa mea. Suntem extrem de afectaţi. Nu suntem dezamăgiţi. Guvernul a luat decizia de a chema naţionala acasă deoarece ameninţările persistă", a declarat atacantul Emmanuel Adebayor.

Avionul trimis de guvernul togolez a plecat de la Cabinda în jurul orei 20.40 GMT.

Confederaţia Africană de Fotbal (CAF) anunţase, duminică seară, că autocarul cu jucătorii togolezi a plecat din cantonament la aeroport pentru a repatria naţionala statului Togo şi cele două cadavre. Autocarul delegaţiei togoleze a părăsit cantonamentul din Cabinda la ora locală 19.30, sub protecţia poliţiei.

Togo avea programat primul meci din cadrul CAN, luni, în compania naţionalei din Ghana.

Federaţia Togoleză de Fotbal a anunţat, vineri seară, că atacul armat asupra naţionalei acestei ţări, survenit la frontiera dintre Congo şi Angola, s-a soldat cu decesul şoferului unui autocar şi cu nouă răniţi între membrii delegaţiei din Togo. Ulterior, antrenorul secund al naţionalei statului Togo şi ofiţerul de presă şi-au pierdut viaţa din cauza rănilor suferite, iar premierul Gilbert Fossoun Houngbo a anunţat că şoferul despre care se spunea că a decedat este în viaţă.

Fundaşul echipei FC Vaslui, togolezul Serge Akakpo, se numără printre persoanele rănite în atacul armat.

Atacul a fost revendicat de aripa armată a Forţelor de Eliberare din Cabinda (FLEC), o mişcare separatistă activă de 35 de ani în această regiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici