Naţionala feminină a României a câştigat Campionatul European la rugby pe plajă

  • Naţionala feminină de rugby în 7 a României a câştigat turneul european Rugby Europe Beach Championship 2024, desfăşurat la Chişinău la acest sfârşit de săptămână.
  • Româncele au devenit astfel campioane europene la rugby pe plajă.
Urmărește
85 afișări
Imaginea articolului Naţionala feminină a României a câştigat Campionatul European la rugby pe plajă

Naţionala feminină a României a câştigat Campionatul European la rugby pe plajă

Într-o finală intensă şi plină de emoţii, echipa feminină a României a învins Ucraina cu scorul de 6-4, consfinţindu-şi astfel supremaţia în topul european.

Performanţa echipei a fost completată de cea a căpitanului Ghindelor, Ana Maria Sandu, care a fost desemnată MVP-ul turneului.

În drumul spre finală, tricolorele au învins în faza grupelor Ucraina (5-4), Bulgaria (10-2) şi Croaţia (7-2). De asemenea, au reuşit să câştige împotriva Ungariei cu 14-3, deşi au pierdut la limită cu Moldova, scor 8-7.

Naţionala masculină de rugby în 7 a României a încheiat competiţia pe locul 5, după victoria în faţa Ciprului, cu 10-5. În grupe, tricolorii au avut o victorie contra Ungariei, cu 16-3, dar au pierdut la limită în faţa Moldovei B şi Croaţiei.

În meciurile de clasament, au învins Ungaria cu 11-4.

Pe parcursul a două zile, 31 august şi 1 septembrie, Republica Moldova a găzduit Campionatul European de Rugby pe Plajă, desfăşurat la Arena FMF din parcul „La Izvor” din Chişinău.

Evenimentul sportiv a reunit echipe din 7 ţări europene: opt echipe masculine – Moldova, România, Ungaria, Croaţia, Ucraina, Bulgaria, Cipru, Moldova B şi şase echipe feminine – Moldova, România, Ungaria, Croaţia, Ucraina, Bulgaria.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici