Nicuşor Bancu atinge o bornă importantă pe prima scenă a fotbalului românesc

Partida Universitatea Craiova - Gloria Buzău, din etapa a şasea a Superligii va fi una specială pentru internaţionalul Nicuşor Bancu, cel mai vechi fotbalist din lotul craiovenilor urmând a bifa cea de a 300-a prezenţă în principala competiţie internă.

Urmărește
144 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Bancu atinge o bornă importantă pe prima scenă a fotbalului românesc

Nicuşor Bancu, în stânga

Bancu a debutat în Liga 1 pe 25 iulie 2014, în partida Universitatea Craiova - Pandurii 1-1. În tot acest interval de 11 sezoane, Bancu a marcat de 24 de ori în Liga 1, a pasat decisiv de 40 de ori, iar 168 de meciuri le-a început din postura de căpitan al alb-albaştrilor.

La echipa naţională a debutat în 2017 şi a adunat până în prezent 39 de selecţii, marcând două goluri.

Fotbalistul de 31 de ani şi-a făcut junioratul la Rapid Piatra Olt şi a evoluat trei sezoane, în debutul carierei sale de senior, la Slatina Olt, până în 2014.

A marcat primul său gol pentru alb-albaştrii pe 9 septembrie 2014, în victoria cu 2-0 în faţa Universităţii Cluj.

În 2019, italienii de la Lazio şi-au manifestat interesul pentru transferul căpitanului Craiovei pe Stadio Olimpico. Ei au monitorizat progresul său în ultimele sezoane. Anterior, în 2016, Universitatea Craiova a respins o ofertă de la PSV Eindhoven pentru Bancu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici