Nikola Karabatic va fi premiat pentru întreaga carieră la SPORTEL Awards

Handbalistul francez Nikola Karabatic, triplul medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, va fi distins cu Premiul pentru întreaga carieră sportivă în cadrul Premiilor SPORTEL 2024, care vor avea loc pe 28 octombrie la Monte Carlo.

Urmărește
91 afișări
Imaginea articolului Nikola Karabatic va fi premiat pentru întreaga carieră la SPORTEL Awards

Nikola Karabatic va fi premiat pentru întreaga carieră la SPORTEL Awards

Karabatic, considerat unul dintre cei mai buni handbalişti din istorie, s-a retras recent la vârsta de 40 de ani, după ce a participat la Jocurile Olimpice de la Paris.

În timpul carierei sale, francezul de origine sârbă a câştigat 61 de titluri cu cluburile unde a evoluat, dintre care trei în Liga Campionilor şi 22 de campionate naţionale. După ce s-a alăturat centrului de pregătire de la Montpellier în 2001, el a jucat primul său meci pentru echipa profesionistă la vârsta de 17 ani şi a câştigat prima Ligă a Campionilor în 2003.

Karabatic a jucat patru sezoane în Germania cu THW Kiel, unde a dominat Bundesliga - cu un total de 306 goluri în 49 de meciuri doar în primul său an. De asemenea, el a petrecut două sezoane în Catalonia, la FC Barcelona, înainte de a semna cu Paris Saint-Germain în 2015.

Interul stânga a devenit primul handbalist care a participat la şase ediţii ale Jocurilor Olimpice, fiind eliminat la ultima, la Paris 2024, în meciul dramatic din sferturile de finală, în care Germania a învins Franţa cu 35-34. El părăseşte scena olimpică cu patru medalii, trei de aur şi una de argint.

„Voi preţui ultimul meu moment alături de coechipierii mei în vestiar, poate voi bea o bere şi voi reflecta la tot şi, de asemenea, voi fi acolo pentru a-i încuraja, deoarece este un moment greu pentru noi. Nu am vrut niciodată să privesc înapoi, pentru că întotdeauna am vrut să privesc înainte, dar acum este sfârşitul primei mele vieţi, aşa că mâine voi reflecta la asta şi mă voi bucura şi de călătoria pe care am avut-o”, a declarat Karabatic după meciul olimpic.

Federaţia Internaţională de Handbal l-a desemnat pe Karabatic cel mai bun jucător din lume în 2007, 2014 şi 2016. Acum, SPORTEL îl va onora pentru cariera sa spectaculoasă, cu 364 de selecţii şi 1.303 goluri în palmares.

„Suntem foarte mândri să îl găzduim la Monaco pe Nikola Karabatic, care îşi demonstrează de peste 20 de ani talentul excepţional pe scena mondială. Acest jucător carismatic a lăsat o amprentă de neşters asupra celor mai mari cluburi din lume unde a evoluat.

Forţa sa fizică, capacitatea tehnică şi inteligenţa tactică au făcut din el un jucător complet şi versatil. Îl vom onora pe acest campion special, iar premiul SPORTEL Awards Lifetime Sport Achievement Award va fi un minunat omagiu adus carierei sale remarcabile”, a declarat Marine Picoulet, directoarea SPORTEL Awards, în comunicatul de presă al organizaţiei, citat de Inside the Games.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici