Noi medalii olimpice de argint româneşti pentru canotaj prin Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen

  • Echipajul român de dublu vâsle categoria uşoară alcătuit din Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen a câştigat vineri medaliile de argint în finala olimpică a probei de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.
  • Este a şasea medalie olimpică pentru Team România la Paris.
Urmărește
259 afișări
Imaginea articolului Noi medalii olimpice de argint româneşti pentru canotaj prin Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen

Noi medalii olimpice de argint româneşti pentru canotaj prin Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen

Româncele au trecut pe locul 2la 500 de metri, după barca Marii Britanii, la fel ca şi la jumătatea cursei, când din urmă venea puternic barca Noii Zeelande.

Ordinea s-a păstrat şi la 1.500 de metri, înainte de finişul ultimilor 500 de metri, cân brca Greciei a forţat pentru a trece în frunte.

Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen şi au reuşit să contracareze atacul grecoaicelor şi să-şi păstreze poziţia secundă.

Primul loc şi titlul de campioane olimpice a revenit componentelor bărcii Marii Britanii, care a dominat cursa. Româncele au trecut linia de sosire cu timpul de 6 minute, 48 de secunde şi 78 sutimi, urmate la jumătate de secundă de Grecia.

Aceasta este a şasea medalie a delageţiei României la Jocurile Olimpice de la Paris şi a patra a canotorilor români.

Cele şase medalii fac ca Team Romania să fi depăşit performanţele de la Rio De Janeiro 2026 şi Tokyo 2020, de unde România s-a întors cu câte 4 medalii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici