All England Lawn Tennis Club a confirmat că tenismenul de 36 de ani a fost sancţionat cu această sumă, care se ridică la aproximativ 6.117 lire sterline, pentru „abuz de rachetă” în timpul înfrângerii în faţa spaniolului Carlos Alcaraz.
Djokovic şi-a lăsat frustrarea să se vadă după ce nu a reuşit să facă break pe serviciul lui Alcaraz şi apoi şi-a pierdut propriul serviciu în timpul setului al cincilea decisiv al unui meci captivant pe Centre Court, relatează
DailyMail.
Arbitrul Fergus Murphy, care îl avertizase mai devreme pe sârb pentru depăşirea timpului, a emis imediat un avertisment pentru o încălcare a codului.
„A fost frustrare”, a declarat Djokovic după aceea. „Am avut mingi de break în al doilea game. Da, doar câteva puncte dificile. El a jucat extraordinar şi mi-a returnat serva, ceea ce a fost suficient pentru a câştiga al cincilea set”.
Dezamăgirea lui Djokovic a crescut pe măsură ce tânărul său adversar, numărul unu mondial, în vârstă de 20 de ani, a profitat din plin pentru a obţine o victorie cu 1-6 7-6 (8-6) 6-1 3-6 6-4 după patru ore şi 42 de minute.