„Sunt foarte multe probleme pe care fotbaliştii le lansează, atât direct, cât şi prin intermediul AFAN-ului. Fotbaliştii trebuie să accepte reconversia profesională. Această problemă pe care o recomandă AFAN, aceea de a urma nişte cursuri de specializare în management sportiv, în kinetoterapie, în masaje, în directorat sportiv sau altele, este o şansă care li se oferă fotbaliştilor. În momentul în care nu veţi mai juca fotbal, nu vă mai bagă nimeni în seamă. Trebuie să faceţi ceva pentru a găsi soluţia activităţii ulterioare”, a declarat Sandu la reuniunea care a avut loc la Phoenicia Grand Hotel .
Oficialul FRF a acuzat totodată lipsa de preocupare a cluburilor de fotbal pentru grupele de copii şi juniori:
„Suntem foarte prost clasaţi în Europa ca număr de sportivi. Aceeaşi situaţie este şi la numărul de fotbalişti, pentru că avem 120.000 de jucători legitimaţi, iar vreo 400.000 sunt inregistraţi, dacă vorbim şi despre sportul de masă. Suntem între codaşele Europei, pentru că ar trebui să avem un procent de 10 la sută dintr-un număr de aproximativ 4,5 milioane de tineri între zero şi 20 de ani, care ar putea să practice un sport. Dacă în ţările din vestul Europei există cam 3-4 juniori la un senior, la noi este invers şi inacceptabil, avem 3 seniori la un junior. Este incredibil şi de aceea acuz foarte tare cluburile că nu sunt interesate săşi dezvolte propriile centre de copii şi juniori”.
La reuniunea organzată de Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori au participat şi fotbaliştii Andrei Mărgăritescu, Liviu Ganea, Adrian Mihalcea, antrenorul Viorel Moldovan, precum şi mai mulţi jucători de la cluburi din Liga a II-a.