- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (10.08.2022, 15:25)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă eră în fotbal: Offside-ul semiautomat va debuta în Supercupa UEFA
Aşa-numita tehnologie de offside semi-automatizat îşi va face debutul oficial miercuri, pe Stadionul Olimpic din Helsinki, în Supercupa UEFA, între Real Madrid şi Eintracht Frankfurt.
Urmărește
2006 afișări
Benzema, Real Madrid
În iulie, FIFA a anunţat că noua tehnologie va fi folosită şi la Cupa Mondială din 2022, care va avea loc în Qatar începând cu 20 noiembrie.
Ce este offside-ul semiautomat şi cum funcţionează?
Dorinţa UEFA şi FIFA de a accelera deciziile arbitrilor a dus la implementarea unui nou sistem de detectare semi-automată a offside-ului.
SAOT este o tehnologie cu mai multe camere care poate urmări mai bine membrele jucătorilor şi poate stabili momentul precis al pasei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Constanţa: Elicea eolienei s-a prăbuşit în curtea căminului de bătrâni
-
Războiul din Ucraina, ziua 1037. Ucraina primeşte 150 de milioane de euro de la UE pentru mese şcolare şi proiecte de redresare / Biden ordonă Pentagonului să continue creşterea livrărilor de arme către Ucraina
-
O rachetă rusească de apărare aeriană ar fi putut doborî avionul azer - presă
„Vor fi între 10 şi 12 camere care vor detecta 29 de puncte de pe corpul jucătorului de 50 de ori pe secundă", a explicat fostul arbitru şi actualul director de arbitraj al FIFA, Pierluigi Collina, citat de Marca.
„Un software analizează datele în timp real, calculând perfect momentul pasei şi poziţia jucătorilor, inserând grilele pentru a evidenţia offside-ul.
"Se vorbeşte despre arbitri robotizaţi, sună bine, dar nu este adevărat.
Arbitrii de pe teren vor continua să fie decisivi. Offside-ul semiautomat va fi folosit doar atunci când un jucător care este în offside atinge mingea. Dacă există o interferenţă în joc, va fi decizia arbitrului.
În patru sau cinci secunde este imposibil, va fi în 25 sau 20 de secunde, ceea ce este foarte important. Scopul este să fim mai rapizi şi mai precişi".
Douăsprezece camere instalate sub acoperişul stadionului vor capta mişcările mingii. Cele 29 de seturi de date colectate includ membrele şi părţile corpului care sunt luate în considerare pentru a genera un offside.
În plus, aceste informaţii pot fi folosite pentru a proiecta imagini 3D care să reflecte situaţia jucătorului în momentul exact al offside-ului, care pot fi afişate pe tabelele de marcaj video din stadioane şi în transmisiunile TV ale meciurilor.
„UEFA caută în mod constant noi soluţii tehnologice pentru a îmbunătăţi jocul şi pentru a sprijini munca arbitrilor", a declarat Roberto Rosetti, responsabilul UEFA cu arbitrajul.
„Acest sistem inovator va permite echipelor VAR să determine situaţiile de offside mai rapid şi mai precis, îmbunătăţind fluxul jocului şi consistenţa deciziilor.
Sistemul este gata să fie folosit în meciurile oficiale şi implementat în fiecare locaţie din Liga Campionilor."
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:39
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic / Ruşii încearcă să pătrundă în Pokrovsk pentru a-l încercui
-
ieri, 22:04
Fostul preşedinte fugar al Surinamului, Desi Bouterse, a murit la 79 de ani