- Home
- Sport
- BUCUREŞTI, (10.08.2022, 15:25)
- Rafael Hekman
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă eră în fotbal: Offside-ul semiautomat va debuta în Supercupa UEFA
Aşa-numita tehnologie de offside semi-automatizat îşi va face debutul oficial miercuri, pe Stadionul Olimpic din Helsinki, în Supercupa UEFA, între Real Madrid şi Eintracht Frankfurt.
Urmărește
2006 afișări
Benzema, Real Madrid
În iulie, FIFA a anunţat că noua tehnologie va fi folosită şi la Cupa Mondială din 2022, care va avea loc în Qatar începând cu 20 noiembrie.
Ce este offside-ul semiautomat şi cum funcţionează?
Dorinţa UEFA şi FIFA de a accelera deciziile arbitrilor a dus la implementarea unui nou sistem de detectare semi-automată a offside-ului.
SAOT este o tehnologie cu mai multe camere care poate urmări mai bine membrele jucătorilor şi poate stabili momentul precis al pasei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
„Vor fi între 10 şi 12 camere care vor detecta 29 de puncte de pe corpul jucătorului de 50 de ori pe secundă", a explicat fostul arbitru şi actualul director de arbitraj al FIFA, Pierluigi Collina, citat de Marca.
„Un software analizează datele în timp real, calculând perfect momentul pasei şi poziţia jucătorilor, inserând grilele pentru a evidenţia offside-ul.
"Se vorbeşte despre arbitri robotizaţi, sună bine, dar nu este adevărat.
Arbitrii de pe teren vor continua să fie decisivi. Offside-ul semiautomat va fi folosit doar atunci când un jucător care este în offside atinge mingea. Dacă există o interferenţă în joc, va fi decizia arbitrului.
În patru sau cinci secunde este imposibil, va fi în 25 sau 20 de secunde, ceea ce este foarte important. Scopul este să fim mai rapizi şi mai precişi".
Douăsprezece camere instalate sub acoperişul stadionului vor capta mişcările mingii. Cele 29 de seturi de date colectate includ membrele şi părţile corpului care sunt luate în considerare pentru a genera un offside.
În plus, aceste informaţii pot fi folosite pentru a proiecta imagini 3D care să reflecte situaţia jucătorului în momentul exact al offside-ului, care pot fi afişate pe tabelele de marcaj video din stadioane şi în transmisiunile TV ale meciurilor.
„UEFA caută în mod constant noi soluţii tehnologice pentru a îmbunătăţi jocul şi pentru a sprijini munca arbitrilor", a declarat Roberto Rosetti, responsabilul UEFA cu arbitrajul.
„Acest sistem inovator va permite echipelor VAR să determine situaţiile de offside mai rapid şi mai precis, îmbunătăţind fluxul jocului şi consistenţa deciziilor.
Sistemul este gata să fie folosit în meciurile oficiale şi implementat în fiecare locaţie din Liga Campionilor."
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe