O sală de sport din Paris va primi numele alergătoarei olimpice incendiate de fostul iubit

O sală de sport din Paris va purta numele alergătoarei olimpice ugandeze Rebecca Cheptegei, care a murit după ce fostul ei iubit i-ar fi dat foc, a anunţat primarul capitalei franceze, scrie BBC.

Urmărește
323 afișări
Imaginea articolului O sală de sport din Paris va primi numele alergătoarei olimpice incendiate de fostul iubit

O sală de sport din Paris va primi numele alergătoarei olimpice incendiate de fostul iubit

Alergătoarea în vârstă de 33 de ani a murit joi cu arsuri grave după ce fostul său partener ar fi stropit-o cu benzină şi i-ar fi dat foc duminică în faţa casei sale din nord-vestul Kenyei.

Cheptegei a concurat la maratonul olimpic de la Paris, ocupând locul 44 cu un timp de două ore, 32 de minute şi 14 secunde.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că o sală de sport cu numele maratonistei ar ajuta ca „memoria şi povestea ei să rămână printre noi”.

„Îi vom dedica un spaţiu sportiv, astfel încât amintirea şi povestea ei să rămână printre noi şi să contribuie la transmiterea mesajului egalităţii, un mesaj transmis de Jocurile Olimpice şi Paralimpice”, a spus Hidalgo.

Atacurile asupra femeilor au devenit o preocupare majoră în Kenya. În 2022, cel puţin 34% dintre femei au declarat că au fost supuse violenţei fizice, potrivit unui sondaj naţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici