Obiectivul României la CM de scrimă este câştigarea unei medalii

Preşedintele Federaţiei Române de Scrimă, Ana Pascu, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că obiectivul delegaţiei române care va participa la Campionatele Mondiale de la Paris, programate în perioada 4-13 noiembrie, este cucerirea unei medalii.

Urmărește
46 afișări
Imaginea articolului Obiectivul României la CM de scrimă este câştigarea unei medalii

Obiectivul României la CM de scrimă este câştigarea unei medalii (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

"La sabie băieţi, proba este extraordinar de grea, iar dacă nu îl ai pe cel mai bun, este foarte greu să ai aşteptări. La individual este posibil absolut orice. Obiectivul nostru stabilit este câştigarea unei medalii şi cred că o putem aduce la proba de spadă feminin, pe echipe. Personal, m-aş bucura foarte mult să aducem două. Cred că mai important este să se întoarcă toţi sănătoşi. Orice accident poate însemna mari probleme în ceea ce priveşte calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra", a spus Ana Pascu.

Preşedintele FR Scrimă a precizat că lotul României este afectat şi de faptul că sabrerul Rareş Dumitrescu şi spadasina Ana Maria Brânză nu s-au refăcut complet după operaţiile suferite.

"Vrem cât mai multe medalii, dar vom vedea ce vom reuşi să facem. Avem şi mici necazuri acum, pentru că unii dintre sportivi nu sunt complet refăcuţi după operaţiile pe care le-au avut. De pregătit, s-au pregătit foarte bine, i-am văzut şi totul pare să fie bine. Totuşi, încă nu au făcut eforturi cu sută la sută din capacitate, s-au menajat. Vreau să văd dacă vor fi în stare pe planşă să facă efortul maxim care li se cere. Pentru a ajunge să iei o medalie trebuie să dai foarte mult", a afirmat Pascu.

Delegaţia României care va participa la Campionatele Mondiale de scrimă de la Paris va pleca, marţi dimineaţă, în Franţa.

Componenţa lotului României pentru CM scrimă este următoarea: Florin Zalomir, Rareş Dumitrescu, Cosmin Hănceanu, Tiberiu Dolniceanu (toţi sabie masculin), Ana Maria Brânză, Loredana Iordăchioiu, Anca Măroiu, Simona Alexandru (spadă feminin), Virgil Sălişcan, Radu Daraban, Alexandru Diaconu (floretă masculin), Ioana Dumitru, Andreea Andrei, Maria Udrea (floretă feminin), Bertalan Arkosi, Adrian Pop, Otto Tardi, Cosmin Kortyanu (spadă masculin), Andreea Pelei, Bianca Pascu, Elena Munteanu şi Mihaela Bulică (sabie feminin).

Probele individuale se vor desfăşura în perioada 4-8 noiembrie, în vreme ce întrecerile pe echipe se vor desfăşura între 9 şi 13 noiembrie. Singura probă pe echipe la care România nu va participa va fi cea de spadă masculin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici