Obreja, acuzat de neimplicare în cazul pugiliştilor români

Antrenorul pugilistului Bogdan Dinu, Constantin Voicilaş, l-a acuzat pe preşedintele FR de Box, Rudel Obreja, că nu s-a implicat aşa cum trebuia în cazul presupusului furt ce a avut loc la Campionatele Mondiale de la Chicago.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Obreja, acuzat de neimplicare în cazul pugiliştilor români

Obreja, acuzat de neimplicare în cazul pugiliştilor români

"Normal, preşedintele Federaţiei Romane de Box ar trebui să fie înverşunat împotriva faptelor săvârşite, dar trebuia să se ducă la magazinul respectiv, la securitate, la poliţie, la cei care au dat actul către comisia de organizare. Atunci el venea înarmat şi spunea: acestea sunt faptele, în momentul acesta eu iau decizia. Nu, că iau decizia pe care a luat-o nu ştiu cine de la federaţia internaţională, pe care oricum nu o lua fără avizul sau aportul preşedintelui FRB. Firesc că Obreja are ceva cu Bogdan Dinu. Dinu e în formare pentru boxul de înaltă performanţă şi dacă nu se lucrează atent îl dă peste cap şi ajunge mai rău decât pare că a ajuns acum", a spus Voicilaş.

Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) a anunţat pe site-ul oficial, în urmă cu o săptămână, că Bogdan Dinu (21 ani), Ronald Gavril (21 ani) şi Iulian Stan (20 ani) au fost excluşi pe viaţă din boxul amator şi trimişi acasă de la Campionatele Mondiale de box de la Chicago, după ce au fost surprinşi încercând să fure dintr-un magazin. La întoarcerea în ţară, cei trei boxeri au declarat că sunt nevinovaţi şi că sunt victimele unei neînţelegeri.

Bogdan Dinu, prezent la conferinţa de presă de la Buzău, a declarat că Rudel Obreja i-a recomandat înainte de începerea Campionatelor Mondiale să treacă la profesionism. "I-am explicat că obiectivul meu e Olimpiada şi a recunoscut că după Olimpiadă ar fi mai bine văzut să trec la profesionişti. Până la urmă o să trec şi la profesionişti dacă trebuie, dar eu sper să se rezolve", a menţionat Dinu.

Sportivul buzoian a povestit, miercuri, varianta sa privind incidentul de la Chicago: “Am plecat cu doi colegi la cumpărături, de fapt m-am întâlnit cu ei în oraş. Colegul meu de cameră avea a doua zi concurs. iar eu am ieşit în oraş pentru a-l lăsa se se odihnească. M-am întâlnit cu ei, am ajuns la magazin, am urcat la etajul 1, am făcut cumpărăturile, am coborât la parter, unde se aflau şi casele de marcat. Vreau să menţionez că am intrat în magazin cu o plasă în care aveam cumpărături de la alt magazin. În magazinul respectiv în care s-a întâmplat incidentul nu erau coşuri, am luat ceva produse, le-am pus în respectiva sacoşă, cu intenţia de a coborî să le plătim. Eu am coborât cu unul dintre colegi, ne-am mai uitat la unele produse la parter. Gavrilă a rămas în urmă cu sacoşa. După 2 minute observ că e reţinut de un bodyguard şi dus într-o cameră. După cinci minute e luat şi celălalt coleg. Am fost derutat, m-am dus să vorbesc cu ei, să văd ce se întâmplă, mi-au zis cei de la securitate că au vrut să fure. Mi-au zis că pot să plec, dar am rămas acolo o oră şi jumătate până a venit poliţia, m-au identificat şi pe mine, le-am explicat, am plătit produsele şi am plecat. Nu ne-a arestat aşa cum a apărut în presă, iar peste două zile a venit suspendarea de la AIBA".

Dinu a adăugat că neînţelegerea a fost provocată de reprezentanţii magazinului care au anunţat AIBA că cei trei sportivi au fost arestaţi. "Cei de la AIBA au fost foarte nervoşi în perioada aceea pentru că foarte mulţi sportivi au plecat din cantonament şi au fugit în America. De altfel, conducerea AIBA a spus că următoarea greşeală va fi penalizată", a subliniat pugilistul.

Sportivul buzoian a menţionat că a părăsit imediat hotelul unde era cazat, pentru a merge la un român stabilit în Chicago: "Nu aş fi făcut o asemenea faptă la Campionatele Mondiale. Nu-mi stă în caracter. Sincer, mă gândeam să nu mă mai întorc acasă când am văzut ce se scrie despre mine. Mi-era ruşine de familie, de rude şi prieteni. Cât priveşte interdicţia de a mai intra în Statele Unite, nu e adevărat", a declarat Dinu.

Preşedintele CSM Buzău, Mircea Chisling, este de părere că Obreja a făcut un mare rău prin mediatizarea cazului, fără a se informa."Preşedintele FRB a făcut cel mai mare rău prin mediatizarea asta fără a întreba, fără a se duce la magazin. El nici nu a nimerit magazinul. Dacă federaţia era mai prudentă cred că nu ar fi fost atât de afectată imaginea lui Dinu, a sportului românesc şi a României. CSM Buzău nu a luat nicio măsură împotriva lui Dinu şi nici nu o va lua până la finalizarea cazului", a completat Chisling.

(Serviciul AUDIO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrarea declaraţiilor făcute, miercuri, de Constantin Voicilaş, Bogdan Dinu şi Mircea Chisling. Pentru a beneficia de acest serviciu puteţi accesa adresa de internet http://audio.mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici